Două milioane de € pentru fiecare minut jucat. Afacerea păguboasă a lui Chelsea

Ultima actualizare:

Chelsea Londra se confruntă cu o situație delicată, după ce unul dintre fotbaliștii săi, adus pe o sumă considerabilă de bani, va fi indisponibil pe termen lung.

Roméo Lavia (stânga) a venit de la Southampton FC la Chelsea Londra (FOTO: EPA)
Roméo Lavia (stânga) a venit de la Southampton FC la Chelsea Londra (FOTO: EPA)

Concret, mijlocaşul belgian Roméo Lavia, în vârstă de 20 de ani, a venit pe Stamford Bridge, anul trecut, de la Southampton FC, pentru 65 de milioane de euro. De atunci și până în prezent, însă, a reușit să joace doar o jumătate de oră - mai exact, 33 de minute, la sfârşitul lunii decembrie, în timpul unei victorii cu 2-1 în faţa lui Crystal Palace, contând pentru Premier League. Motivul? La prima sa apariţie pentru clubul londonez, speranţa belgiană, care s-a confruntat cu o accidentare la gleznă şi, apoi, cu o lipsă de ritm, în prima parte a sezonului, s-a accidentat la tendonul de la genunchi. Dată fiind situația, echipa din capitala Angliei a plătit aproximativ două milioane de euro pentru fiecare minut jucat de către mijlocaș. 

Va rata întreg sezonul de Premier League

În cele din urmă, între timp, Chelsea a anunțat, miercuri, că Lavia va rata întreg sezonul. La rândul său, jucătorul a consemnat situația în care se află, notând prin intermediul contului său de social media: „În ciuda nenumăratelor mele eforturi, voi rata restul sezonului. A fost un sezon frustrant pentru mine, pentru că nu am reuşit să-mi ajut coechipierii. Iubesc această echipă, acest teren şi faptul că sunt pe teren mai mult decât orice. Pot să vă asigur că am dat tot ce am avut, în fiecare zi, pentru a reveni. Vă mulţumesc pentru dragoste, pentru susţinere şi pentru critici, pentru că le iau în mod pozitiv şi mă ajută să merg mai departe. Abia aştept să mă întorc pe teren şi să ne bucurăm de momente speciale împreună. Ne vedem în curând”.
Chelsea se bazează pe un lot a cărui valoare totală se ridică la impresionanta sumă de 928,3 milioane de euro, însă patru dintre cei mai bine cotați jucători ai săi stau pe bară din pricina accidentărilor: pe lângă Lavia, Christopher Nkunku, căpitanul Reece James și Levi Colwill completează lista indisponibililor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net