Edi Iordănescu, euforic după calificare: „Naționala a unit românii din nou”

Ultima actualizare:

România a sărbătorit calificarea la EURO2024, la finele meciului cu Elveția, disputat marți și încheiat cu 1-0 pentru „tricolori”. Alături de spectatorii de pe Arena Națională, stadion umplut până la refuz, fotbaliștii de la prima reprezentativă a țării s-au bucurat din plin de prezența la turneul final.

Edi Iordănescu, modest în privința calificării la EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu, modest în privința calificării la EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)

După acest succes, selecţionerul Edi Iordănescu a punctat că, datorită asigurării prezenței la Campionatul European din 2024, echipa națională a adus din nou unitate între români. 
„Prin echipa naţională, românii s-au unit din nou, trecând de la vis şi speranţă, spre încredere şi mândrie! Cele mai grele provocări devin doar semne ale luptei câştigate. Când toţi românii suntem într-un spirit crezând în noi, în ce putem şi-n unitate! Hai, ROMÂNIA!”, a notat Edi Iordănescu pe Facebook.

Anghel Iordănescu, de părere că fiul său l-a depășit

Totuși, selecționerul și-a păstrat modestia, în contextul în care tatăl său, Anghel Iordănescu, a declarat că fiul său este mai bun decât el ca antrenor. „Din păcate, trebuie să îl contrazic, înainte de toate este tatăl meu, apropiat de sufletul meu total, îmi știe cel mai bine trăirile și gândurile, a fost omul cu care am vorbit cel mai des, în toată această perioadă. În mod special, bineînțeles, din punct de vedere profesional, dar nu a fost singurul, ochii mi-au fost mereu deschiși să vadă, am ascultat, mi-am însușit, am vorbit cu oameni de fotbal, am fost deschis și așa voi rămâne tot timpul. Tatăl meu e, în același timp, mentorul meu, dar probabil că, atunci când a făcut afirmația aia a spus ce își dorește, nu ce crede. Probabil a fost mai dus de entuziasmul momentului, decât am fost și eu, nu se pune problema, are un palmares fantastic, a reușit lucruri fabuloase, cu siguranță mi-aș dori să îi calc pe urme, dar e foarte departe de mine”, a punctat Edi Iordănescu.
Echipa națională a României a avut un parcurs lăudabil în grupa sa preliminară EURO 2024, terminând pe primul loc și calificându-se la competiția europeană, după o pauză de opt ani. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net