Protest la unison: ce au făcut jucătorii ambelor echipe, după ce UEFA i-a refuzat

Jucătorii Poloniei şi Israelului și-au făcut singuri dreptate, după ce UEFA a refuzat să le asculte dorința de protest, în care să solidarizeze, astfel, cu victimele războiului. Concret, fotbaliștii celor două echipe naționale au decis pur și simplu, să nu joace, în primul minut al meciului lor, care conta pentru preliminariile Campionatului European Under-21, în semn de solidaritate cu victimele atacurilor Hamas, din 7 octombrie, informează cei de la Reuters.

Protest în fotbalul european (FOTO: Getty Images)
Protest în fotbalul european (FOTO: Getty Images)

Inițial, cele două prime reprezentative de fotbal își anunțaseră, vineri, dorința de a ține un minut de reculegere, la începutul partidei, însă UEFA nu a fost de acord să aprobe această solicitare venită din partea jucătorilor. În situația dată, atât Polonia, cât și Israel au refuzat să evolueze, în primul minut al partidei oficiale. În cele din urmă, după ce s-a auzit fluierul final, tabela a arătat 2-1 pentru Polonia, de altfel și țara gazdă. 

Două cluburi israeliene vor juca meciurile de acasă în Serbia

Reamintim contextul inițiativei celor două țări: forţele israeliene au atacat Gaza timp de mai multe săptămâni, ca represalii la atacul militanţilor Hamas asupra sudului Israelului. Pe de-o parte, Israelul spune că Hamas a ucis 1.200 de persoane şi a luat aproximativ 240 de ostatici. Pe de altă parte, autorităţile sanitare din Gaza spun că peste 12.000 de palestinieni au fost ucişi în contraofensiva israeliană.
În plan fotbalistic, Israelul se află pe ultimul loc în Grupa D, după două înfrângeri în tot atâtea meciuri, în timp ce Polonia este lider, după ce a câştigat toate cele patru partide disputate. În contextul situației tensionate din țara lor, cluburile israeliene Maccabi Haifa şi Maccabi Tel Aviv vor juca următoarele meciuri pe teren propriu în Serbia, fără spectactori, însă, după ce campaniile lor europene au fost oprite din motive de siguranță, pe fondul conflictului dintre Israel şi Gaza.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net