Elvețienii, impresionați de un „tricolor”. Cine este fotbalistul care i-a uimit

Ultima actualizare:

În spatele succesului consemnat de România în fața Elveției, marți, când „tricolorii” au învins cu 1-0 n-a stat doar golul lui Denis Alibec, ci și portarul selecționatei lui Edi Iordănescu. Horaţiu Moldovan a fost considerat omul meciului în confruntarea cu Elveţia, disputată pe Arena Naţională, culegând o serie de laude în presa elvețiană, portarul lui Rapid fiind apreciat atât pentru prestația sa, cât și pentru intervențiile de excepție, prin care a păstrat victoria în „curtea” României. 

România a sărbătorit calificarea la EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
România a sărbătorit calificarea la EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

„Portarul Moldovan a făcut un joc fantastic! Portarul a zădărnicit câteva dintre ocaziile elvețiene, mai ales în minutul 62 când Vargas a avut șansa de a egala, Moldovan a fost briliant. Okafor a avut și șansa de a egala în minutul 60, dar și Moldovan a reușit să respingă cu brio acest șut”, au scris elveţienii de la sport.ch. De altfel, goalkeeper-ul se bucură din plin de încrederea lui Edi Iordănescu de îndelungă vreme, cifrele vorbind de la sine: Horațiu Moldovan a fost titular în opt dintre cele zece partide jucate de România, în aceste preliminarii spre EURO2024. 

Rapid, îngrijorată că l-ar putea pierde pe Horațiu Moldovan 

Totuși, parcursul lăudabil al portarului provoacă motive de îngrijorare pentru Rapid, fotbalistul din Giulești având o clauză de reziliere, care l-ar putea face liber de contract, în orice moment ar primi o ofertă tentată de la un alt club. 
La cei 25 de ani ai săi, fotbalistul este estimat la două milioane de euro pe Transfermarkt, perindându-se la mai multe echipe din fotbalul românesc, printre care și UTA Arad, Ripensia Timișoara, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, CFR Cluj sau FC Hermannstadt. 
Echipa națională a României a avut un parcurs lăudabil în grupa sa preliminară EURO 2024, terminând pe primul loc și calificându-se la competiția europeană, după o pauză de opt ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Guadalupe Porras (EPA) jpg
Statuie Dani Alves (X, Twitter) jpg
FCSB FC Botosani (Sportpictures) SITE jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
generatia de aur nationala romaniei
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net