Lucescu Sr., ferm cu Iordănescu Jr.: „Dacă rata calificarea, cariera era gata”

Ultima actualizare:

Români a reușit să-și asigure prezența la turneul final al EURO2024, care va fi găzduit de Germania, după victoria din meciul cu Israel și chiar înainte de ultima partidă din grupele preliminare, care e programată, marți, de la 21.45, pe Arena Națională, fiind televizată de Antena 1. 

Mircea Lucescu, fost antrenor la Dinamo Kiev (FOTO: EPA-EFE)
Mircea Lucescu, fost antrenor la Dinamo Kiev (FOTO: EPA-EFE)

În contextul reușitei echipei naționale, Mircea Lucescu a ținut să-l felicite pe Edi Iordănescu pentru calificarea la EURO 2024 și pentru tot ce a realizat la națională. În același timp, însă, unul dintre cei mai apreciați antrenori români a punctat că, din această grupă, calificarea era obligatorie, iar dacă nu ar fi reușit-o, cariera lui Edi Iordănescu ar fi fost terminată ca selecționer.

„Cu Elveția trebuie să joace cu zâmbetul pe buze”

„Am primit calificarea cu foarte multă bucurie şi foarte multă satisfacţie. Noi cred că am făcut o greşeală când am folosit tineri, când i-am folosit la echipa naţională. Nu se poate face performanţă la echipa naţională doar cu tineri. Este o calificare importantă pentru fotbalul românesc. Merită felicitări, eu sper ca această calificare să ducă la un nucleu de jucători. Cu Elveția trebuie să joace cu zâmbetul pe buze. De acum încolo, ei trebuie să pună la baza evoluţiei lor jocul. Doar jocul îi poate duce mai departe. Îl felicit de Edi iordănescu. A selecţionat ceea ce a avut la dispoziţie. A păstrat un nucleu de jucători, a fost inspirat. Nu poţi să faci performanţă dacă schimbi jucători. A simţit pulsul jocului şi calitatea jocului. În grupa asta era obligatorie calificarea. Dacă o rata, cariera lui la nivelul acesta se termina!”, a comentat Mircea Lucescu, potrivit digisport.ro.
Mircea Lucescu s-a retras din funcția de antrenor de la Dinamo Kiev, după o perioadă foarte dificilă, pe fondul războiului izbucnit de Rusia în Ucraina. Totuși, la cei 78 de ani ai săi, tehnicianul nu ar spune „nu” unui alt proiect în „sportul rege”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net