Există speranțe: naționala, în Top50 mondial și un român, în Top100 tinere talente

Dincolo de toate criticile care planează în mod regulat asupra naționalei, se pare că fotbalul românesc are, totuși, un loc asigurat, când vine vorba despre topuri.

România, în primele 50 echipe naționale ale lumii (FOTO: Sportpictures)
România, în primele 50 echipe naționale ale lumii (FOTO: Sportpictures)

Concret, selecționata lui Edi Iordănescu a făcut un salt de șase poziții în clasamentul mondial și se află, acum, pe locul 4 în ierarhia FIFA. Progresul se datorează victoriilor reușite de „tricolori”, în luna martie, în fața celor din Andorra și Belarus, din cadrul preliminariilor EURO 2024. Naționala își va păstra cu siguranță poziția, cel puțin până în vară, dat fiind faptul că următorul clasament va apărea pe 20 iulie. Comparativ, Elveția, adică principala adversară a României în Grupa I a EURO 2024, se menţine pe locul locul 12, în vreme ce Israel se află pe 78, Belarus pe 98, Kosovo pe 107, iar Andorra pe locul 153.

Radu Drăgușin, inclus în topul celor mai talentați jucători ai momentului

Cât despre prima parte a clasamentului, conducerea a fost preluată de campioana mondială, Argentina, aceasta fiind urmată de cealaltă finalistă a Campionatului Mondial din Qatar, Franţa, podiumul fiind completat de Brazilia. În Top10 se remarcă, în continuare, Belgia, Anglia, Olanda, Croația, Italia, Portugalia și Spania. 
Un alt clasament în care fotbalul românesc a reușit să se remarce este cel al tinerelor talente din „sportul rege”, raportat la întreg globul. Aici, fundașul central român, Radu Drăgușin, a reușit să-și asigure un loc. Fotbalistul de 21 de ani este cotat la 11 de milioane de euro ca valoare de piață, fiind legitimat la Genoa, în Serie B și considerat cel mai în formă stranier român. Realizat de către Institutul CIES Football Observatory, clasamentul a luat în calcul cei mai buni 100 de jucători sub 23 de ani din toată lumea, însă în afara primelor cinci ligi ale Europei (Premier League, Primera División, Bundesliga, Serie A și Ligue 1).  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net