FC Barcelona se dezice de Dani Alves, condamnat pentru viol. Decizia clubului

După ce Dani Alves a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru viol, FC Barcelona a reacționat și a decis să-l excludă de pe lista legendelor clubului catalan. Astfel, gruparea de pe Camp Nou i-a anulat statutul din elita „blaugrana”, informează presa spaniolă.  

Dani Alves, exclus din rândul legendelor de la FC Barcelona (FOTO: EPA)
Dani Alves, exclus din rândul legendelor de la FC Barcelona (FOTO: EPA)

Dacă prima dată, în momentul izbucnirii scandalului în care Alves a fost acuzat de viol, FC Barcelona s-a arătat prudentă și a adus în discuție prezumția de nevinovăție a internaționalului brazilian, între timp formația spaniolă și-a schimbat poziția, în urma sentinței oficiale din procesul sud-americanului. 
De-a lungul carierei sale, Alves a adunat nu mai puțin de 408 meciuri în tricoul lui FC Barcelona, de-a lungul celor opt sezoane și jumătate, perioadă în care a cucerit trei Ligi ale Campionilor, trei Supercupe ale Europei, şase titluri în Primera División, trei Cupe Mondiale ale Cluburilor, patru Cupe ale Regelui şi patru Supercupe ale Spaniei - de altfel, brazilianul este cel mai titrat jucător din istoria fotbalului profesionist, cu un total de 43 de trofee cucerite pe parcursul carierei sale.

A insistat că se afla în stare de ebrietate pentru a primi o pedeapsă mai mică

Reamintim că Alves a fost găsit vinovat de viol, joi, 22 februarie, de către Curtea de Justiţie din Catalonia. Faptele pentru care a fost judecat s-au petrecut într-un club din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, iar victima a fost o femeie de 23 de ani. Brazilianul și-a schimbat versiunea de cinci ori, revenind asupra declarațiilor sale, până să recunoască, în cele din urmă, că a întreținut relații sexuale cu femeia respectivă. Totuși, Alves a insistat că totul ar fi fost consimțit, însă instanţa a considerat că există suficiente probe pentru a-l condamna pe fostul jucător de la Paris Saint-Germain, una dintre acestea fiind mărturia managerului clubului, care a povestit că femeia a fost văzută fugind din locul respectiv în timp ce plângea și spunând că a fost violată. În timpul procesului său, Alves a punctat faptul că se afla în stare de ebrietate în noaptea de dinaintea Revelionului - informativ, dacă alcoolul era acceptat de judecători drept circumstanţă atenuantă, pedeapsa sa nu putea depăşi şase ani de închisoare. La finalul procesului, acuzarea ceruse nouă ani de închisoare, în timp ce avocaţii reclamantului solicitau 12 ani. În contextul deciziei instanței, de patru ani și jumătate de închisoare, ambele părți au posibilitatea de a face apel.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net