FCSB continuă cursa în Liga Campionilor! E sigură de o prezență în grupele cupelor europene

Ultima actualizare:

FCSB a obținut o calificare meritată în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Acolo, însă, va da peste „balaurul” Sparta Praga.

Baeten a marcat golul calificării pentru FCSB (FOTO: Sportpictures)
Baeten a marcat golul calificării pentru FCSB (FOTO: Sportpictures)

Ce seară frumoasă pentru FCSB! Bucureștenii au învins cu scorul de 1-0 în deplasare pe Maccabi Tel Aviv și s-au calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor! Indiferent de ce vor face în continuare, bucureștenii sunt siguri de prezența în grupele unei competiții continentale.

La Budapesta, „gazda” israelienilor în acest retur, am asistat la un meci foarte slab, în care jucătorii parcă voiau să demonstreze că nu au valoare. Până la urmă, a câștigat echipa care a avut mai mult tupeu, iar aceasta a fost FCSB. În minutul 89, Luis Felipe a declanșat un contraatac, Daniel Popa i-a pasat excelent lui Baeten și acesta a marcat în minutul 90 golul victoriei care asigura calificarea. Demn de remarcat este faptul că toți cei trei jucători au fost introduși după pauză. Următoarea adversară a FCSB va fi campioana Cehiei, Sparta Praga, un adevărat „balaur” pentru orice echipă românească, deci inclusiv cea patronată de Gigi Becali.

Dacă va fi eliminată din Liga Campionilor, FCSB va juca în play-off-ul Europa League. Iar dacă va fi învinsă și acolo va fi retrogradată în grupele Conference League. De aceea a fost atât de importantă această calificare obținută în fața israelienilor: pentru că le asigură bucureștenilor liniștea prezenței în grupele unei competiții continentale, iar patronului echipei milioanele de euro pe care le tot invocă în aparițiile televizate. În plus, siguranța prezenței în grupe va aduce, probabil, cel puțin un nou jucător în rândul echipei. Fostul căpitaln, Florin Tănase, l-a tot dus cu vorba pe Gigi Becali până acum - câștigând astfel o lună în plus de vacanță - însă acum mai mult ca sigură că va semna cu „roș-albaștri”. El va avea un salariu de 30.000 de euro. 

Joi avem trei meciuri europene cu echipe românești

Joi vom avea o zi plină de meciuri în cupele europene. În Europa League, Corvinul va juca de la ora 21.00, cu Rijeka, în Croația. Partida va fi în direct la Digi Sport 2 și la Prima Sport 2. În tur a fost 0-0. În Conference League, Universitatea Craiova speră să poată întoarce acasă rezultatul din tur, când a pierdut cu 2-0 în Slovacia. Partida cu Maribor va începe la ora 20.00, va fi în direct la Digi Sport 1 și la Prima Sport 1. CFR Cluj va juca returul în Ungaria, la Gyor, pentru că Neman Grodno, din Belarus, nu are voie să organizeze meciuri pe teren propriu. În tur a fost 0-0.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net