Final de drum pentru Buffon: anunțul făcut despre portarul italian

Unul dintre cei mai apreciați portari ai Planetei pare să fi ajuns la final de carieră, cu toate că, recent, era vehiculată o trecere a sa în fotbalul saudit. În vârstă de 45 de ani, Gianluigi Buffon ar urma să-și anunțe retragerea din „sportul rege”, după ce a petrecut ultimii doi ani la Parma, formație care l-a crescut și l-a lansat în fotbal.

Gianluigi Buffon numără 28 de ani în „sportul rege” (FOTO: Getty Images)
Gianluigi Buffon numără 28 de ani în „sportul rege” (FOTO: Getty Images)

Vestea a fost făcută, marți, de către jurnalistul Fabrizio Romano, recunoscut pentru „breaking news-urile” sale din fotbal.
De-a lungul celor 28 de ani de carieră, Gianluigi Buffon a evoluat pentru trei cluburi: Parma, Juventus și Paris Saint-Germain. În materie de trofee, italianul a fost de zece ori campion în Serie A și o dată în Ligue 1, având inclusiv un Campionat Mondial, cucerit în 2006, însă lipsindu-i Liga Campionilor, cu toate că a ajuns în trei rânduri în finală, împreună cu Juventus Torino. La echipa națională a țării sale în afara Mondialului din Germania, cucerit în 2006, a ajuns până în finală la Campionatul European, din 2012, pierdută în fața Spaniei, remarcându-se drept fotbalistul cu cele mai multe selecții din istoria Italiei - nu mai puțin de 176.

Cel mai scump portar din lume, timp de 17 ani

Înapoi în timp, în vara anului 2001, Juventus a plătit 52 de milioane de euro pentru transferul lui Gianluigi Buffon, care a fost cel mai scump portar din lume, timp de 17 ani. Între timp, cu toate că a avut pe masă un contract pe două sezoane, în valoare de 30 de milioane de euro, din fotbalul saudit, a reflectat împreună cu familia sa și a decis să o refuze. În schimb, portarul și-ar dori să rămână aproape de sportul care l-a făcut cunoscut pe tot globul, primind chiar o ofertă din partea Federației Italiene de Fotbal, pentru a face parte din conducerea delegației echipei naționale a țării sale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net