Fotbaliștii englezi scapă de oboseală și de crampe musculare cu ajutorul unui remediu natural românesc

Ultima actualizare:

Fotbaliștii englezi au descoperit un remediu surprinzător și natural pentru a combate oboseala și crampele musculare: zeama de murături, cunoscută în România sub numele de saramură. Presa britanică a dezvăluit recent că jucătorii din echipa lui Gareth Southgate consumă această băutură chiar și în timpul meciurilor, pentru a-și menține performanța fizică la cote maxime.

Fobaliștii englezi au descoperit un remediu românesc care îi scapă de crampele musculare. Arhiva.
Fobaliștii englezi au descoperit un remediu românesc care îi scapă de crampele musculare. Arhiva.

Secretul fotbaliștilor englezi: zeama de murături

În timpul meciului Anglia - Serbia, încheiat cu scorul de 1-0, Kieran Trippier (33 de ani) a fost văzut pe marginea terenului sorbind dintr-un lichid. Inițial, acest gest a stârnit controverse pe Twitter, unii fani insinuând că ar putea fi vorba despre dopaj. Totuși, presa britanică a clarificat rapid situația: lichidul misterios era, de fapt, zeamă de murături.

Beneficiile acestui remediu

Această băutură are un conținut ridicat de carbohidrați, fiind supranumită "combustibilul-bombă" datorită capacității sale de a reface rapid rezervele de energie ale organismului. Conține, de asemenea, sodiu, potasiu și oțet, elemente esențiale în combaterea crampelor musculare. Studiile sugerează că zeama de murături poate reduce durerile musculare cu 40% mai rapid decât apa.

În plus, saramura nu este benefică doar pentru mușchi. Ea contribuie la menținerea sănătății intestinale și la controlul nivelului de zahăr din sânge. Un alt avantaj mai puțin cunoscut este capacitatea sa de a împrospăta respirația, datorită proprietăților antibacteriene ale oțetului.

Un remediu popular și în tenis

Zeama de murături nu este un secret doar pentru fotbal. Frances Tiafoe, jucător de tenis american, a declarat că a reușit să-l învingă pe bulgarul Grigor Dimitrov în optimile de finală de la Australian Open, cu ajutorul acestei băuturi. De asemenea, rusul Daniil Medvedev a fost văzut consumând zeamă de murături în timpul unei pauze dintr-un meci împotriva lui Novak Djokovic.

O tradiție în fotbal

Chiar dacă mulți fani au fost surprinși de această practică, ea nu este nouă pentru cei care urmăresc fotbalul englez. În 2019, Lucas Torreira, fost jucător al echipei Arsenal, a fost adesea surprins consumând zeamă de castraveți murați, fapt care a atras atenția asupra beneficiilor acestei băuturi.

Reacții amuzante din tabăra engleză

Englezii au făcut și haz de necaz, susținând că delegația lui Gareth Southgate s-a abonat la zeama de murături nu doar pentru a învinge adversarii de la EURO, dar și pentru a se recupera după eventualele sărbători post-finală. Aceștia sugerează că băutura ar putea fi folosită și ca leac împotriva mahmurelii, un alt beneficiu surprinzător al saramurii.

Zeama de murături a devenit un aliat de nădejde pentru fotbaliștii englezi în lupta împotriva crampelor musculare și a oboselii, demonstrând încă o dată eficiența remediilor naturale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net