Fotbalistul român care i-a impresionat pe spanioli: „Este o pasăre? Este un avion?”

După doar câteva luni, cât a apucat să joace la Rayo Vallecano, grupare la care a fost transferat de la SD Huesca, Andrei Rațiu a reușit să impresioneze presa din Spania, jurnaliștii având doar cuvinte de laudă, despre fotbalistul în vârstă de 25 de ani.

Andrei Rațiu impresionează în campionatul spaniol (FOTO: Getty Images)
Andrei Rațiu impresionează în campionatul spaniol (FOTO: Getty Images)

Fotbalistul român a dunat, deocamdată, 258 de minute de joc în tricoul noii echipe, 90 fiind împotriva marelui meci Real Madrid. De altfel, ziarul „Marca” a întocmit un clasament în care a inclus cei mai rapizi jucători ai sezonului din primul eșalon spaniol, în cadrul căruia Vinicius Junior și Andrei Rațiu ocupă primele locuri. 
„Este o pasăre? Este un avion? Nu, sunt cei mai rapizi fotbaliști din Prima Divizie. În La Liga sunt câțiva jucători a căror viteză maximă depășește 35 km/h, o cifră spectaculoasă, care îi ajută să-și lase rivalii în urmă. În continuare, vă arătăm cei mai rapizi fotbaliști din fiecare echipă și pe cei care, uneori, trebuie să fie puși cu încetinitorul pentru a-și ține pasul într-un meci”, au scris jurnaliștii spanioli, care au făcut profilul pentru 20 de jucători de top.

I s-a triplat valoarea, în doar câteva luni

Ziarul a amintit și debutul fericit al românului în primul eșalon spaniol, lăudându-l totodată pentru potențialul arătat în meciul disputat pe „Santiago Bernabéu”: „Debutul în prima divizie și confruntarea cu Vinicius reprezintă o provocare majoră. Dar să o rezolvi așa cum a făcut-o Rațiu este de remarcat. Remarcabil. Fundașul român a avut una dintre acele nopți pe care le păstrezi în memorie pentru totdeauna. Rațiu a fost cel mai rapid jucător din divizia secundă la Huesca în sezonul trecut, iar pe «Bernabéu» și-a arătat tot potențialul. Duelul (n.r. dintre Andrei Rațiu și Vinicius) a fost frenetic pe tot parcursul meciului, iar fundașul lui Rayo a rezistat atacurilor unui Vinicius care a încercat totul, dar nu l-a putut depăși”. Românul a debutat pentru Rayo Vallecano, în meciul în care gruparea lui s-a impus cu Atlético de Lugones SD, scor 6-0, în 64-zecimile Cupei Regelui și chiar a reușit să înscrie un gol. Andrei Rațiu a fost transferat de Rayo Vallecano de la SD Huesca, în vară, pentru suma de 500.000 de euro, între timp fiind estimat de Transfermarkt având o valoare de 1,5 milioane de euro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net