Fotbalul mare, „zguduit”: campionul mondial Pogba, suspendat pentru dopaj

Ultima actualizare:

Lumea fotbalului internațional scoate la iveală un moment cu potențial de controverse, după ce internaţionalul francez Paul Pogba a fost suspendat, deocamdată provizoriu, în urma depistării pozitive la testosteron.

Paul Pogba (mijloc), suspendat provizoriu din fotbal (FOTO: Getty Images)
Paul Pogba (mijloc), suspendat provizoriu din fotbal (FOTO: Getty Images)

Anunțul despre situația jucătorului legitimat la Juventus Torino a fost făcut de Agenţia Italiană Antidoping, sportivul având la dispoziţie trei zile pentru a furniza un al doilea eşantion. Dacă şi acesta va fi pozitiv la testosteron, el riscă o suspendare pentru dopaj din „sportul rege” pentru o perioadă de până la patru ani.
Presa italiană notează că Paul Pogba a fost testat, după meciul dintre Udinese şi Juventus, de pe 20 august, din prima etapă a campionatului italian, în care nu a jucat. Vestea vine după un sezon 2022/2023 extrem de dificil, în care francezul s-a confruntat cu o mulțime de accidentări. Paul Pogba a revenit la gruparea din Torino, în vara anului 2022 și având o înțelegere valabilă până în 2026, însă date fiind problemele de sănătate, mai mult a stat pe bară. Așa se face că abia dacă a adunat 161 de minute, sezonul trecut, în toate competiţiile. În vara aceasta, însă, lucrurile păreau să intre pe un făgaș normal, din luna august fiind titular în etapele a doua şi a treia din campionatul Italiei, împotriva Bolognei (1-1) şi Empoli (2-0).

Campionul mondial își află soarta în câteva zile

Potrivit agentei fotbalistului, Rafaela Pimenta, Paul Pogba nu ar fi avut nici cea mai mică intenție de a încălca vreo conduită: „Aşteptăm analiza eşantionului B şi nu putem avea o părere clară, înainte de rezultate. Ceea ce este sigur este că Paul Pogba nu a vrut niciodată să încalce vreo regulă”.
În prezent având 30 de ani, valoarea lui Paul Pogba este estimată la 15 milioane de euro de către Transfermarkt, jucătorul îmbrăcând și tricoul lui Manchester United, de-a lungul carierei sale. Fotbalistul este, printre altele, campion mondial cu Franța, în urma titlului din 2018, de patru ori campion în Serie A cu Juventus Torino și câștigător al Ligii Europa cu Manchester United. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net