Fotbalul saudit se și refuză: ce l-a făcut pe Mourinho să spună „nu” magnaților

Ultima actualizare:

Cristiano Ronaldo sau Karim Benzema sunt doar două dintre numele mari ce au zis „da” fotbalului saudit, care chiar dacă prinde proporții, nu a convins, încă, pe toate lumea. Într-un interviu acordat presei italiene, José Mourinho a povestit de ce nu a fost tocmai tentat să dea curs unor oferte venite din peisajul arab. 

José Mourinho rămâne la AS Roma (FOTO: Getty Images)
José Mourinho rămâne la AS Roma (FOTO: Getty Images)

De altfel, antrenorul lui AS Roma a rezumat pentru „Corriere dello Sport” o serie de subiecte „aprinse” din „sportul rege”, având oferte pe masă de la două echipe saudite, niciuna mai apetisantă decât banca tehnică a grupării italiene: „Arabia Saudită? Am primit propuneri de la Al-Hilal şi Al-Ahli, da. Înainte de întâlnire, i-am anunţat pe patroni că nu am nicio intenţie de a accepta. Acasă am spus acelaşi lucru. Mă simţeam prizonierul cuvântului pe care l-am dat jucătorilor la Budapesta şi fanilor la Spezia. Dar, dacă mă întrebaţi dacă nu am acceptat doar din aceste motive, atunci răspunsul este nu, nu doar din aceste motive. Nu e o decizie finală. În trecut, am refuzat o ofertă incredibilă de a antrena naţionala Chinei şi o echipă de club la care ar fi jucat toţi jucătorii naţionalei. O propunere financiară indecentă, din altă lume”.

Suspendat patru etape, după „ieșirile” asupra arbitrajului

Munca sa la AS Roma nu a rămas fără ecou, José Mourinho conducând echipa, anul trecut, către cucerirea trofeului pus în joc în Conference League, cât și spre finala Ligii Europa, anul acesta. AS Roma a pierdut, însă, ultimul act de la Budapesta, cu Sevilla, la loviturile de departajare. În ciuda înfrângerii, dar şi a controverselor ulterioare, de după, când José Mourinho a avut mai multe „ieșiri” la adresa arbitrului Anthony Taylor, fiind drastic sancționat, tehnicianul susține că finala de la Budapesta a fost una dintre cele mai inedite secvențe ale carierei. „Una dintre cele mai frumoase experienţe din cariera mea din punct de vedere uman. Am văzut totul. Oameni care probabil nu au mâncat bine câteva săptămâni pentru a putea fi prezenţi, un grup solid de jucători, oameni care au lucrat alături de nou cu o pasiune incredibilă, oameni careu au alergat după un vis fantastic şi au trăit pe pielea lor dezamăgirea unei înfrângeri. Cel mai trist lucru a fost că nu am fost susţinut de club, în această situaţie. Voi ispăşi suspendarea. Timp de patru meciuri, mă voi simţi ca un fan al Romei”, a mai spus José Mourinho.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net