Situație tragică: meci amânat în Liga Campionilor, după ce a murit un om

Ultima actualizare:

Partida dintre AEK Atena și Dinamo Zagreb era de așteptat să-și dispute prima manșă, din turul trei preliminar din Liga Campionilor, marți seară. Din pricina unor evenimente tragice, însă, UEFA a a anunțat anularea partidei, dat fiind că un suporter grec a fost înjunghiat mortal, luni noapte, în luptele de stradă din apropierea stadionului. 

Incidentele de pe străzi au dus la amânarea unui meci de Liga Campionilor (FOTO: Getty Images)
Incidentele de pe străzi au dus la amânarea unui meci de Liga Campionilor (FOTO: Getty Images)

Ceea ce era de așteptat să fie un meci de fotbal „încins” în teren nu se va mai juca, UEFA trăgând un semnal de alarmă, față de acest gen de episoade. Presa internațională notează că ar fi existat altercații între susținătorii „aprinși” ai lui AEK Atena și Dinamo Zagreb, forțele de ordine intervenind și arestând aproape 100 de persoane. Potrivit informațiilor de până acum, un suporter grec și-a pierdut viața, iar alt opt au fost răniți și internați de urgență. 

Un om de doar 19 ani, omorât în fața propriei case

Partida era programată, inițial, să se dispute fără susținători de-ai lui Dinamo Zagreb, însă ziarele internaționale notează că peste 150 de ultrași croați dintr-o facțiune recunoscută a fi dură ar fi venit, totuși, în Grecia și s-ar fi întâlnit cu cei de la Panathinaikos, cu care sunt înfrățiți și se consemnează că ar fi fost folosite bâte, lanțuri, cocktailuri Molotov și cuțite.
Înapoi în timp, în iarna anului trecut, în luna februarie, un susținător de numai 19 ani al lui PAOK Salonic a fost ucis în apropierea casei. Atunci, se relata că ultrașii lui Aris Salonic FC ar fi venit cu mașinile, l-ar înconjurat și agresat, iar unul dintre ei l-ar fi înjunghiat mortal. Cei implicați au fugit pe moment, însă au fost găsiți, prinși și judecați. De altfel, cei șapte suporteri ai lui Aris Salonic FC au fost condamnați la închisoare pe viață, iar alți cinci au primit pedepse de minimum 19 ani de petrecut după gratii. Din informațiile publice, din 2020 și până astăzi, trei oameni au murit la Salonic în confruntările de acest gen. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net