Ibrahimović poate să doboare un record de 40 de ani. Surpriza pregătită de Zlatan

Ultima actualizare:

Zlatan Ibrahimović pregătește încă o ocazie prin care să-și pună amprenta asupra fotbalului mare. Suedezul a fost convocat, miercuri, la echipa națională a Suediei și este pe cale să doboare un record. La cei 41 de ani ai săi, atacantul care îmbracă tricoul lui AC Milan este la un pas distanță să-l detroneze pe Dino Zoff, care păstrează deocamdată supremația, încă din 1983.

Zlatan Ibrahimović rezistă cu succes în fotbalul mare (FOTO: Getty Images)
Zlatan Ibrahimović rezistă cu succes în fotbalul mare (FOTO: Getty Images)

Selecționat în rândul celor mai buni fotbaliști din Suedia, în vederea meciurilor cu Belgia și Azerbaidjan, atacantul are toate șansele să evolueze în partidele din preliminariile pentru EURO 2024, programate la finele lunii martie. În acest context, fotbalistul născut pe 3 octombrie 1981, ar putea doborî recordul de longevitate al legendarului portar italian Dino Zoff, stabilit la 29 mai 1983 - chiar într-un meci cu Suedia. Zoff a devenit, atunci, cel mai bătrân fotbalist, care a disputat un joc din calificările europene, la 41 de ani, trei luni şi o zi.
Așadar, dacă va intra pe teren în meciul din 24 martie, de la Stockholm, cu Belgia, Ibrahimović va face de domeniul trecutului recordul lui Zoff, urmând să devină liderul clasamentului, la 41 de ani, cinci luni şi 21 de zile. Deocamdată, lui Zoff îi urmează Mario Frick, din Liechtenstein, care bifa un meci în 2015, la 41 de ani, o lună și cinci zile, podiumul fiind completat de portarul din Insulele Feroe, Jákup Mikkelsen, care în 2011 juca la 40 de ani, 11 luni și 27 de zile.

EURO 2024, următorul record vizat de suedez

Mai mult, dacă Suedia se va califica la următoarea ediție de EURO și Ibrahimović va juca măcar un meci acolo, va deveni cel mai longeviv jucător care a evoluat într-un turneu final european. În prezent, recordul este deținut de portarul maghiar Gábor Király, care a evoluat la EURO 2016, la 40 de ani și 86 de zile.
Cotat la două milioane de euro de site-urile de specialitate, Ibrahimović a îmbrăcat, printre altele, tricourile echipelor Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Internazionale Milano, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain sau Manchester United. La nivel de trofee, a fost ales de 15 ori fotbalistul anului, a ieșit de șase ori golgheter, a fost de cinci ori campion al Italiei, de patru al Franței, o dată al Spaniei și a cucerit o dată Liga Europa și o dată Supercupa UEFA. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net