Incident șocant în Premier League: s-a legat de gât cu o curea de poartă

Un incident șocant a avut loc în timpul meciului dintre Everton și Newcastle, restanță din etapa a 20-a a Premier League. Un activist de mediu a intrat pe teren și s-a legat de gât de bara porții cu o curea! 5 minute a durat dezlegarea lui.

Protestatarul a fost cărat apoi de forțele de ordine (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Protestatarul a fost cărat apoi de forțele de ordine (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Totul s-a petrecut în minutul cinci al reprizei secunde a partidei disputate la Liverpool. Tânărul de 21 de ani purta un tricou portocaliu pe care scria ”Just Stop Oil (opriţi petrolul)” şi şi-a legat gâtul de bara laterală a porţii cu o curea ce s-a dovedit a fi foarte greu de desfăcut. Mai mulţi poliţişti au avut nevoie de aproximativ opt minute pentru a-l desprinde pe protestatar de stâlpul porţii dinspre Gwladys Street End. În același timp, un al doilea bărbat a intrat pe suprafaţa de joc, dar a fost prins repede.

Protestul a fost revendicat de iniţiatorii campaniei ”Just Stop Oil”. Ei au postat pe Twitter mesajul: „Suporterul Just Stop Oil se leagă pe stâlpul porţii în timpul meciului Everton vs Newcastle United”. ”În această seară, Louis, un susţinător al lui Just Stop Oil, în vârstă de 21 de ani, s-a legat pe stâlpul porţii de pe Goodison Park purtând un tricou Just Stop Oil şi determinând arbitrul să oprească jocul”, au adăugat ei.

Opt minute a durat desprinderea protestatarului de bară (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Opt minute a durat desprinderea protestatarului de bară (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

”Este timpul să acționez ca și cum ar fi o urgență”

La rândul său, protestatarul, care e posibil să le fi deschis calea și altora pentru a proceda la fel, a declarat în presa engleză: ”Este 2022 şi este timpul să privesc înainte, este timpul să fac un pas înainte şi să nu stau pe loc. Este timpul să acţionez ca şi cum ar fi o urgenţă. Numeroase rapoarte îmi spun că viitorul meu va fi îngrozitor, iar guvernul meu îmi spune să nu-mi fac griji şi să plătesc o pensie. Dar avem de ales. Putem alege să scoatem în evidenţă dezastrele climatice, putem alege să ne împotrivim acestui guvern care ne trădează, putem alege să facem un pas înainte, nu să stăm fără să facem nimic”.

Primul steward sosit lângă el a fost șocat de ce a văzut (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Primul steward sosit lângă el a fost șocat de ce a văzut (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

El a fost susținut de declarația de presă difuzată de gruparea care îl susține pe tânăr: ”Guvernul nostru ne trădează prin finanţarea de noi câmpuri petroliere în Marea Nordului. Mai mult petrol înseamnă distrugerea viitorului copiilor noştri. Înseamnă război împotriva statelor insulare mici. Şi înseamnă suferinţă acum pentru cei mai săraci şi cei mai marginalizaţi din toate regiunile”.

Meciul de joi din Premier League s-a terminat cu victoria dramatică a lui Everton cu scorul de 1-0. Gazdele au câștigat primul meci după patru eșecuri consecutive și succesul a venit în minutul 90+9, printr-un gol marcat de Iwobi, într-un moment în care gazdele evoluau în zece jucători din cauza eliminării lui Allan '83.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net