Cristiano Ronaldo plănuiește să joace până la 42 de ani

Legitimat la Manchester United, portughezul Cristiano Ronaldo (36 de ani) a declarat pentru ESPN Brazilia că şi-ar dori să practice fotbalul la nivel înalt până la 42 de ani. Lusitanul mai are de tras pentru a egala performanța lui Teddy Sheringham, care deţine recordul de cel mai în vârstă fotbalist care a evoluat în Premier League, el jucând până la vârsta de 40 de ani şi 272 de zile.

Cristiano Ronaldo dorește să mai joace vreo cinci ani (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo dorește să mai joace vreo cinci ani (Foto: EPA-EFE)

Întrebat dacă vede o limită în ceea ce priveşte longevitatea sa în fotbal, Cristiano Ronaldo a răspuns: “Mă simt fericit să fiu un jucător care a arătat că longevitatea este crucială pentru mine pentru a juca în continuare la nivel înalt, având prestaţii bune. Genetic, simt că aş avea 30 de ani. Am forte mare grijă de corpul meu şi de mintea mea. Am învăţat recent că, după 33 de ani, corpul poate face faţă provocărilor dacă ai nevoie, însă adevărata luptă este psihică. Am muncit mai mult şi m-am concentrat asupra acestui aspect. Ştiu ce face faţă corpul meu pentru că îl respect mult şi îl ascult. Sunt fericit, vreau să stau aici şi să văd ce va fi. Vreau să văd dacă voi juca până la 40, 41 sau 42 de ani, însă cel mai important lucru este ca zilnic să îmi propun să mă bucur de moment”, a afirmat sportivul.

Ronaldo mai are ceva până să îl depăşească pe Teddy Sheringham, care deţine recordul de cel mai în vârstă fotbalist care a evoluat în Premier League, el stabilind recordul la vârsta de 40 de ani şi 272 de zile. De asemenea, englezul Stanley Matthews a avut ultima apariție pe teren, în elita fotbalului din Anglia, la 50 de ani și 5 zile. Recordul consemnat de Guinness World Record de cel mai în vârstă fotbalist care a evoluat vreodată într-un meci la profesionişti a fost stabilit în octombrie 2020, de Ezzeldin Bahader, care a jucat un meci la 74 de ani şi 125 de zile într-o partidă din liga a treia egipteană. Cu toate acestea, a fost un meci izolat, nicidecum unul dintr-o serie mai mare.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net