Incidente la Cupa Greciei: trei cartonașe roșii, soldate cu intervenția Poliției

Panathinaikos FC şi Aris Salonic s-au întrecut, sâmbătă, în finala Cupei Greciei, un meci desfășurat sub semnul tensiunilor și presărat cu numeroase incidente. Desemnată la centru în cadrul ultimului act al competiției, franţuzoaica Stéphanie Frappart, prima femeie care a condus meciuri la Cupa Mondială și în Liga Campionilor, a părăsit, în cele din urmă, terenul fiind escortată de Poliție, pe fundalul protestelor venite dinspre jucătorii lui Aris Salonic, care au pierdut trofeul. Panathinaikos s-a impus cu 1-0, în urma golului marcat de Giorgos Vagianidis, în minutul 90+7 și cucerind trofeul pentru a 20-a oară în istorie, după un meci disputat fără spectatori. 

Cupa Greciei, plină de incidente (FOTO: Facebook)
Cupa Greciei, plină de incidente (FOTO: Facebook)

Cele mai intense situații, în care tensiunea a fost la cote maxime, au fost concentrate în aproximativ 20 de minute, răstimp în care Frappart a acordat trei cartonaşe roşii: primul s-a petrecut în minutul 51, când fundaşul lui Panathinaikos, Giannis Kostsiras, a fost eliminat pentru al doilea avertisment. Apoi, un sfert de oră mai târziu, mijlocaşul lui Aris, Vladimir Darida, a fost eliminat și el pentru un al doilea cartonaş, înainte ca un alt mijlocaş de la Aris, Jean Jules, să fie eliminat pentru un „roşu” direct, cinci minute mai târziu. În cele din urmă, în timp ce era subiectul protestelor vehemente ale celor de la Aris, care au fugărit-o în drumul spre vestiare, Frappart a fost evacuată de pe terenul de joc de către Poliției. 

O deschizătoare de drumuri în arbitrajul feminin

„Pentru prima dată în istoria Cupei Greciei, o femeie va arbitra ultimul meci al competiţiei”, anunța federația desemnarea lui Frappart la centru pentru Cupa Greciei. Frappart a fost desemnată pentru a cincea oară consecutiv cea mai bună femeie arbitru din lume de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFFS), la începutul lunii ianuarie. De altfel, la cei 40 de ani ai săi, a fost prima femeie care a arbitrat o fază finală a Cupei Mondiale masculine, la finalul anului 2022, în Qatar, însă în mod surprinzător nu a fost selecționată și pentru EURO2024, care se va disputa în această vară, în Germania, între14 iunie și 14 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
Simona Halep (Sportpictures) jpg
Andrei Burca (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net