Inter Milano, campioană în Serie A. Nerazzurri, direct în istorie

Internazionale Milano și-a adjudecat titlul de campioană în Italia, luni, chiar după derby-ul cu AC Milan, câștigat cu 2-1, grație lui Francesco Acerbi ('18) și Marcus Thuram ('49), golul adversarilor aparținându-i lui Fikayo Tomori ('80). Având 86 de puncte, fotbaliștii lui Inter au devenit matematic campioni, rivala AC Milan fiind pe locul doi, cu 69 de puncte. Nerazzurri au cucerit cel de-al 20-lea astfel de trofeu din istoria clubului, performanță trăită la intensitate maximă de fotbaliști.

Inter Milano, campioană pentru a 20-a oară (FOTO: EPA)
Inter Milano, campioană pentru a 20-a oară (FOTO: EPA)

Lautaro Martínez a fost văzut cu ochii în lacrimi în contextul câștigării titlului, atacantul lui Inter comentând reușita uriașă a grupării sale și declarând, potrivit DAZN: „Acum, îmi vine să plâng... Am muncit atât de mult, am suferit atât de mult, am meritat această victorie! O dedic familiei mele din Argentina, copiilor mei, colegilor mei de echipă și tuturor fanilor”. Purtător al banderolei de căpitan, Martínez este cel mai bun marcator din Serie A, cu 23 de goluri, reușind să cucerească titlul alături de Inter și în 2021. „Le-am spus băieților, ne aflam într-o situație care nu s-a mai întâmplat niciodată, trebuia să profităm la maximum de această oportunitate de a câștiga pe un stadion Rossoneri”, a mai spus fotbalistul de 26 de ani, internaționalul argentinian estimat la 110 milioane de euro de către Transfermarkt declarând că își dorește să rămână la Inter, deși nu a semnat încă o prelungire a contractului său actual, care expiră în iunie 2026.

Încă cinci ani alături la Inter Milano

„Sper că da (n.r. să reînnoiască contractul). Trebuie să ajung la un acord cu clubul”, a conchis Martínez, în vreme ce directorul executiv al lui Inter, Giuseppe Marotta, a declarat pentru Sky Italia că discuțiile vizează o înțelegere de cinci ani cu atacantul sud-american: „Nu vor exista probleme cu reînnoirea contractului - loialitate absolută, după ce a câștigat al șaptelea trofeu cu Inter”
În urma acestui succes, Inter a surclasat-o pe marea rivală AC Milan, care are 19 titluri în palmares, fiind, totodată, pentru prima oară în ultimele trei decenii și jumătate, când Inter cucerește titlul la Milano.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net