Liga Campionilor își schimbă formatul din 2024

Ultima actualizare:

Liga Campionilor va avea din sezonul 2024-2025 un minicampionat de opt etape cu 36 de echipe, faţă de 32 de formaţii care joacă în prezent în faza grupelor, cu şase etape, a anunţat, marţi, UEFA, în cadrul unei reforme controversate menite să ofere mai multe meciuri televiziunilor, informează news.ro.

Real Madrid s-a calificat spectaculos in finala Ligii Campionilor (FOTO: EPA)
Real Madrid s-a calificat spectaculos in finala Ligii Campionilor (FOTO: EPA)

Cu o creştere a numărului total de echipe din UEFA Champions League de la 32 la 36, cea mai mare schimbare va consta în transformarea fazei tradiţionale a grupelor într-o singură fază de tip campionat, care va include toate echipele participante. Fiecărui club i se va garanta acum un minim de opt meciuri în faza de campionat împotriva a opt adversari diferiţi (patru meciuri acasă, patru în deplasare), în loc de cele şase meciuri anterioare împotriva a trei echipe, jucate în sistem acasă şi în deplasare, a explicat UEFA.

Se schimbă și formatul celorlalte competiții europene

Primele opt echipe din faza campionat se vor califica automat pentru faza eliminatorie, în timp ce formaţiile care vor termina între locurile 9 şi 24 vor participa la un baraj în două manşe pentru a-şi asigura drumul spre optimi.

Modificări similare de format vor fi aplicate şi în UEFA Europa League (8 meciuri în faza campionat) şi UEFA Europa Conference League (6 meciuri în faza campionat), iar ambele vor include, de asemenea, 36 de echipe în faza campionat.

Anul acesta, finalele celor trei competiții europene se vor disputa după următorul program: la 18 mai avem ultimul act al Ligii Europa, între Glasgow Rangers şi Eintracht Frankfurt. Acesta va avea loc la Sevilla. La 25 mai, la Tirana, se va juca finala Conference League: AS Roma - Feyenoord. Ultimul act al Ligii Campionilor e programat la 28 mai, la Paris.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net