Sânge și recorduri în sferturile Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

Dacă Benzema a fost eroul serii, cu trei goluri marcate în victoria de pe terenul deținătoarei trofeului, Chelsea, Bayern a fost marea învinsă. Totuși, nemții s-au remarcat prin ceva: prin capul spart al lui Goretzka.

Goretzka a fost pansat pe teren (FOTO: EPA)
Goretzka a fost pansat pe teren (FOTO: EPA)

Formația spaniolă Villarreal a dat lovitura în manșa tur a sferturilor Ligii. Ibericii au învins cu 1-0 pe marea favorită, Bayern Munchen, dar ceea ce a rămas în memoria suporterilor a fost chipul plin de sânge al mijlocașului bavarezilor, Leon Goretzka. La un duel petrecut în minutul 90+3 în careul spaniolilor, Goretzka a fost lovit cu cotul în cap de Pau Torres și i-a fost spartă arcada. Spre stupefacția tuturor, deși faza s-a petrecut în suprafața de pedeapsă a gazdelor, nu s-a acordat penalty pentru Bayern. De fapt, VAR-ul nu a intervenit deloc, iar lumea specialiștilor este acum din nou împărțită în două. Unii cei lovitură de la 11 m, iar ceilalți spun că Pau Torres nu avea intenția să lovească, dovadă fiind că nu avea cotul îndoit când a lovit, ci în poziție firească. Cert e că germanii au pierdut cu 1-0 și returul de pe 12 aprilie, de la Munchen, se anunță foarte disputat.

Karim Benzema, omul - record

La Londra, Real Madrid și-a luat revanșa în fața lui Chelsea, după ce, sezonul trecut, i-a cedat în semifinale, iar londonezii au cucerit chiar trofeul Ligii Campionilor. De data aceasta, spaniolii s-au impus cu 3-1 în turul sferturilor de finală, miercuri, Benzema fiind chiar autorul unei „triple”.

Benzema a reușit o prestație de excepție contra lui Chelsea (FOTO: EPA)
Benzema a reușit o prestație de excepție contra lui Chelsea (FOTO: EPA)

Prima dată a înscris dintr-o lovitură de cap, de la aproximativ 12 metri de poartă (min. 21), apoi a majorat scorul printr-o fază similară (min. 24), închizând tabela și consemnând hattrick-ul printr-un gol înscris cu poarta goală (min. 46). Singura „zvâcnire” a lui Chelsea i-a purtat numele lui Havertz (min. 40). La cei 34 de ani ai săi, Benzema traversează practic cea mai bună perioadă din carieră. În acest moment, francezul a devenit primul jucător din țara lui, din 1959 și până în prezent, care reușește să marcheze minimum 10 goluri în Liga Campionilor. Returul duelului va avea loc pe 12 aprilie, pe stadionul ”Santiago Bernabeu”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net