Mircea Lucescu pleacă de la Dinamo Kiev. Ce urmează pentru antrenorul român

Ultima actualizare:

La cei 77 de ani ai săi, Mircea Lucescu e la un pas de a-și finaliza colaborarea cu Dinamo Kiev, pe care a preluat-o, în vara lui 2020. Cel mai probabil, după cele patru decenii petrecute ca tehnician, Mircea Lucescu își pregătește retragerea din antrenorat. 

Mircea Lucescu e la Dinamo Kiev, din 2020 (FOTO: Getty Images)
Mircea Lucescu e la Dinamo Kiev, din 2020 (FOTO: Getty Images)

Cu toate că, teoretic, contractul cu echipa ucraineană este valabil până în vara lui 2023, ocupantul băncii tehnice a vorbit din ce în ce mai des despre încheierea înțelegerii. Mircea Lucescu a rămas alături de Dinamo Kiev inclusiv când atmosfera a devenit din ce în ce mai tensionată și periculoasă, odată cu invazia Rusiei în Ucraina și izbucnirea războiului de către prima dintre acestea. „Este incredibil ceea ce se întâmplă în Ucraina, după aproape un de război. Totul pare că a devenit normal, familiar, dar nu se pune problema ca fanii să revină pe stadioane. Cum trăiesc? Cu frică. Te uiţi pe cer şi habar nu ai ce se poate întâmpla. Auzim zgomotele avioanelor, în timp ce suntem pe teren. Meciurile se joacă în spatele uşilor închise. Jucăm atât timp cât nu sunt alarme şi încercăm să fim foarte atenţi pe teren. Am fost nevoiţi, la un moment dat, să aşteptăm o oră la vestiare pentru continuare meciului. Nu ştiu cine ar mai face aşa ceva în locul meu, dar mă simt bine”, a rezumat Mircea Lucescu experiența meciurilor pe timp de război.

Cine l-ar putea înlocui pe tehnicianul român

În ciuda situației din campionatul ucrainean, Dinamo Kiev a reușit să se mențină în primele locuri, ocupând a patra poziție, cu 36 de puncte în 19 partide, fiind însă eliminată din competițiile europene - a fost eliminată de Benfica Lisabona din play-off-ul pentru grupele Ligii Campionilor și a încheiat pe ultimul loc în grupele Ligii Europa. 
Presa sportivă din Ucraina informează că principalul înlocuitor de pe lista conducerii lui Dinamo Kiev ar fi Serhiy Rebrov. În vârstă de 48 de ani, antrenorului ucrainean îi expiră contractul cu Al-Ain, la finele lunii iunie, un prilej numai bun de a prelua echipa din Capitala țării sale. Cel mai probabil, gruparea va pica de acord cu Mircea Lucescu pentru încheierea contractului, în cele 100 de meciuri petrecute la Dinamo Kiev bilanțul fiind de 57 de victorii, 17 egaluri și doar 26 de înfrângeri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net