Mircea Lucescu şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev. A anunțat că se retrage din fotbal: „S-a terminat”

Ultima actualizare:

Antrenorul român Mircea Lucescu şi-a dat demisia de la echipa ucraineană Dinamo Kiev, a anunţat vineri seară, 3 noiembrie, clubul, pe pagina oficială de Facebook.

Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului Foto: sportpictures
Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului Foto: sportpictures

Mircea Lucescu se retrage din fotbal

Dinamo Kiev a pierdut vineri derby-ul cu Șahtior Donețk, 0-1, în etapa cu numărul 13 din prima ligă ucraineană și a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie (3 eșecuri și o remiză). Acest lucru l-a făcut pe Mircea Lucescu să plece.

Lucescu, în vârstă de 78 de ani, a preluat în mod neaşteptat conducerea lui Dinamo în vara anului 2020. Antrenorul şi echipa au câştigat campionatul, Cupa şi Supercupa Ucrainei.

Ce a declarat Mircea Lucescu

Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat - cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit”, a spus Mircea Lucescu. 

Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, cu 35 de trofee în vitrină, la egalitate cu Pep Guardiola, tehnicianul celor de la Manchester City. Primul loc este ocupat de Sir Alex Ferguson, care a reușit să-și adjudece 49 de cupe, cele mai multe dintre ele la Manchester United (38 de trofee).

Cinci titluri de campion al României

Mircea Lucescu s-a născut la 29 iulie 1945. În principal a evoluat la Dinamo, unde a obţinut cele mai mari succese din cariera de jucător: cinci titluri de campion al României (1964-1965, 1970-1971, 1971-1972, 1974-1975, 1976-1977) şi o Cupă a României (1967-1968), scrie Observatornews.ro.

Şi-a încheiat cariera de jucător la Corvinul Hunedoara (1977-1982), iar în acelaşi timp a început şi activitatea de antrenorat. A reuşit, chiar din primul an, promovarea în Divizia A, pentru ca în anii următori să se claseze pe locul 3 în prima divizie. El a fost selecţionat de 70 de ori în prima reprezentativă a României, fiind căpitanul acesteia la turneul final al Campionatului Mondial din Mexic 1970.

Era antrenor la Dinamo Kiev din 2020

Lucescu pregăteşte Dinamo Kiev din iulie 2020. El a câştigat cu Dinamo Kiev Supercupa Ucrainei în 2020, campionatul şi Cupa Ucrainei în 2021. La 22 mai 2009, Mircea Lucescu a primit, din partea preşedintelui României, Ordinul Naţional ”Crucea României” în grad de Cavaler, ”în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi fotbalistice şi a performanţelor obţinute ca antrenor.

El figurează între primii 100 de antrenori ai lumii (locul 41) din primul deceniu al secolului XXI (2001-2010), conform clasamentului stabilit de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). France Football l-a plasat pe locul 41 în clasamentul celor mai buni antrenori din istoria fotbalului. La 18 ianuarie 2013, Lucescu a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
racheta atacms
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net