Momente dramatice în fotbalul olandez: un jucător a fost resuscitat pe teren

Un meci din prima ligă olandeză, disputat sâmbătă, a adus în primplan scene greu de privit. În timpul partidei dintre RKC Waalwijk și Ajax Amsterdam, oprită la scorul de 3-2 pentru cea din urmă și contând pentru etapa a VII-a a campionatului din Olanda, un jucător a fost la un pas de o tragedie.

Fotbalul olandez, la un pas de tragedie (FOTO: EPA)
Fotbalul olandez, la un pas de tragedie (FOTO: EPA)

În vârstă de 28 de ani, cel care este portar la gazde, Etienne Vaessen a fost resuscitat pe teren, sub privirile îngrozite ale celor prezenți, după ce s-a ciocnit cu Brian Brobbey, atacantul oaspeților. Concret, goalkeeper-ul gazdelor a încercat să iasă la o minge prelungită a adversarului său, spre finele meciului, în minutul 84, moment în care a avut loc o coliziune, iar Etienne Vaessen nu s-a mai putut ridica, pur și simplu, de pe gazon.
Medicii au intervenit imediat și l-au resuscitat pe acesta chiar pe teren, iar stewarzii au făcut cerc în jurul portarului de la RKC Waalwijk, în timp ce coechipierii lui Etienne Vaessen au ieșit de pe teren în lacrimi. Meciul dintre cele două formații nu a mai fost reluat, după accidentarea lui Etienne Vaessen, fiind abandonat, iar după resuscitare, jucătorul a fost scos pe targă și transportat cu ambulanța la spital.

Meciul a fost întrerupt și nu s-a mai reluat

„Doamnelor şi domnilor, aţi văzut ce s-a întâmplat. O parte a jucătorilor de la RKC sunt foarte trişti, aşa că am decis ca jocul să nu mai fie reluat”, a transmis crainicul stadionului, de la meciul dintre cele două formații. 
Din fericire, jucătorul pare să fie în afara pericolului. „După un examen medical amănunțit, acesta este conștient și a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare. Suntem extrem de șocați de incident. Îi dorim lui Etienne multă putere și sperăm să-l avem din nou alături de noi în curând!”, a fost comunicatul clubului RKC Waalwijk, în vreme ce Ajax Amsterdam a notat că „Este mai mult decât despre fotbal. Ne rugăm să fii bine, Etienne”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net