Nicolae Stanciu se va lupta cu Cristiano Ronaldo și Neymar. Va semna un contract de milioane

Aflat în cantonamentul de la Mogoșoaia, unde pregătește partidele cu Israel și Kosovo,  căpitanul naționalei României, Nicolae Stanciu, a primit o veste bună: se va transfera în campionatul vedetelor, Arabia Saudită! El va fi antrenat de un român.

Niciolae Stanciu e căpitanul naționalei României (FOTO: Sportpictures)
Niciolae Stanciu e căpitanul naționalei României (FOTO: Sportpictures)

Venit la București cu avionul de Wuhan (China), Stanciu ar putea pleca din Capitală cu cursa de Damac (Arabia Saudită). Pentru că acolo, în acel oraș din Arabia Saudită se pare că va juca mijlocașul de 30 de ani. El ar fi fost tentat să accepte acest transfer din două motive: în primul rând că e mai aproape de casă și că familia lui abia aștepta, conform celor de la gsp.ro, să plece din China, unde nu au reușit să se adapteze. În al doilea rând, foarte importantă în acceptarea propunerii a fost prezența pe banca tehnică a echipei a fostului selecționer Cosmin Contra. Dinamovistul a preluat formația în luna martie și a dus-o pe locul 8 la terminarea campionatului trecut. Acum, echipa trece printr-o perioadă mai grea, ocupând locul 16 din 18 echipe, fără nici o victorie, dar cu trei egaluri în cinci meciuri. Pe undeva, situația era normală, pentru că într-un campionat care s-a umplut de vedete peste vară, formația pregătită de „Guriță” a rămas datoare. Tocmai de aceea, Stanciu vine să umple golul necesar obținerii victoriilor. Dacă va semna, el va deveni cel mai bine cotat jucător al formației, fiind estimat, conform transfermarkt.com, la valoarea de 5,5 milioane de euro. În acest moment, vedeta echipei arabe este atacantul camerunez Georges-Kevin N'Koudou, care valorează 3,3 milioane de euro.

Nicolae Stanciu va primi două milioane de euro pe sezon în Arabia Saudită

Campion al Chinei cu formația Wuhan Three Towns, Stanciu a decis să părăsească echipa la care joacă din luna martie 2022 refuzând să-și prelungească înțelegerea care expira la iarnă. Conform gsp.ro, contractul cu formația din Arabia Saudită va fi pe doi ani, urmând să primească pentru fiecare sezon suma de două milioane de euro. Zilele trecute se anunțase că formația chineză își caută patron, așa că e posibil ca și acest lucru să fi influențat dorința românului de a părăsi formația.

Dacă va semna contractul, va fi pentru a doua oară în carieră când internaționalul nostru va juca în campionatul Arabiei Saudite. Prima dată a făcut-o la Al Ahli, evoluând timp de 6 luni, din ianuarie până în iunie 2019. De atunci s-au schimbat însă lucrurile și dacă în urmă cu patru ani să joci în campionatul arab înseamna un mare pas înapoi, acum, la ce vedete au fost ademenite în Golf de banii șeicilor, pare să fie o onoare. Pentru că Stanciu, în afara banilor foarte buni care-i vor intra în cont, va avea prilejul de a se duela cu jucători pe care altfel i-ar fi văzut doar la televizor. De Cristiano Ronaldo și Benzema știe deja toată lumea, dar în Arabia Saudită mai joacă și fotbaliști precum Neymar, Mane, Kante, Mahrez sau Firmino.

Dacă transferul se va realiza, Stanciu va deveni al șaselea român din Saudi Pro League, cum e denumită prima divizie din această țară. Ceilalți sunt Andrei Burcă, Florin Tănase (ambii la Al-Akhdoud), Andrei Cordea (Al-Tai), Alin Toșca (Al-Riyadh) și Ciprian Tătărușanu (Abha Club). Primii trei au și marcat în această ediție de campionat. În total 23 de jucători din România au evoluat în prima divizie a Arabiei Saudite, liderul prezențelor fiind Alex Mitriță, cu 53 de meciuri disputate. El e urmat de Mirel Rădoi (44 de partide) și de Lucian Sânmărtean (38).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net