Reacțiile internaționale, după arbitrajul controversat al lui Kovács în CL

Ultima actualizare:

Real Madrid a avut o prestație uluitoare, marți, în turul optimilor din Liga Campionilor, învingând Liverpool FC cu 5-2. Întocmai cum o reflectă și scorul, arbitrajul nu a fost lipsit de provocări, prestația lui István Kovács fiind analizată îndelung de presa internațională. 

István Kovács, lăudat pentru arbitrajul din Liga Campionilor (FOTO: Getty Images)
István Kovács, lăudat pentru arbitrajul din Liga Campionilor (FOTO: Getty Images)

De altfel, cei de la Liverpool FC au avut ceva de rezolvat, după meci antrenorul Jürgen Klopp îndreptându-se către „centralul” român și discutând cu el preț de câteva clipe. Poate cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut la scurt timp după debutul reprizei secunde, în minutul 53, când „cormoranii” au solicitat penalti, după un duel între Darwin Núñez și Dani Carvajal, în urma căruia cel dintâi a căzut în careu, moment în care István Kovács a lăsat jocul să continue.

„Start lent de repriză pentru Liverpool, dar nu trebuia penalti aici? Jucătorii au dreptate să ceară, dar faza nu a fost verificată nici la VAR. Se poate vedea clar cum Carvajal îl împinge pe Núñez, în momentul în care sar la cap. Sau Núñez sare la cap”, a notat „Daily Mail”, în timp ce „The Guardian” a remarcat: „Núñez este împins cam ușor din spate de Carvajal și e dezechilibrat. Liverpool cere penalti. István Kovács nu este de aceeași părere și nu verifică la VAR. Aș vrea să revăd această fază”.
„Núñez cere un penalti. A considerat că a fost împins de Carvajal. Dar arbitrul spune că nu s-a întâmplat nimic. Ar fi fost un penalti foarte ușor acordat”, arată „The Independent”, în vreme ce BBC punctează: „Dani Carvajal părea că îl împinge pe Darwin Núñez în timp ce sărea. Jocul s-a reluat, așa că VAR-ul nu mai intervine aici”.

Lăudat de jurnaliștii spanioli

Dincolo de această fază, arbitrul român a fost lăudat de jurnaliștii de la „Marca”. Înaintea fluierului de start, s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Amancio Amaro, fostul mare fotbalist al lui Real Madrid, care a murit, la 83 de ani. Doar că „minutul” de reculegere a durat numai câteva secunde, după care s-a auzit fluierul lui István Kovács. Jurnaliștii de la Marca au salutat decizia acestuia, considerând că a evitat, astfel, ca momentul să devină unul jenant pentru cei de la Real Madrid, în contextul în care fanii lui Liverpool FC s-au comportat exemplar. „Omagiul prețios pe care Liverpool l-a adus regretatului Amancio Amaro, înaintea meciului, ar fi trebuit să se încheie cu un minut de reculegere emoționant, dar nu s-a întâmplat. Imediat ce a început, un strigăt din sectorul madrilen al tribunelor și un răspuns la acesta din aceeași zonă a stadionului l-au forțat pe arbitrul István Kovács să-i pună capăt, după numai 15 secunde. Din restul stadionului nu s-a auzit nici măcar o muscă, dar posibilitatea ca escaladarea verbală din sectorul alb să se agraveze l-a determinat pe arbitru să ia o decizie drastică pentru a preveni ca situația să fie și mai neplăcută”, a notat publicația iberică. Și Pável Fernández, expertul în arbitraj de la Radio Marca, a comentat prestația românului, notând pe Twitter: „Cei care mă cunoașteți știți bine că nu îmi place de István Kovács, dar astăzi trebuie să fac un pas în spate. Arbitrul român a fost fantastic din toate punctele de vedere”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net