Real Madrid declară război lui FIFA. Ce a înfuriat-o pe formația de pe Bernabéu

După un sezon fabulos, în care a cucerit atât titlul dintr-unul din cele mai tari campionate de fotbal, La Liga, cât și mult râvnita Liga Campionilor, Real Madrid spune „stop” unei competiții organizate de FIFA, deranjată fiind de implicările financiare. 

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid (FOTO: EPA)
Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid (FOTO: EPA)

Prin vocea lui Carlo Ancelotti, antrenorul în vârstă de 65 de ani care a îndrumat-o spre marile performanțe din ultimul an, gruparea de pe „Santiago Bernabéu” a anunțat că va spune „pas” următoarei ediţii de Cupa Mondială a Cluburilor, disputată prima dată în 2000, asigurând totodată că sunt și alte cluburi care nu vor mai dori să participe la acest turneu, programat să se dispute sub un nou sistem. Motivul care a stârnit nemulțumirea madrilenilor, dar și a altor mari echipe, pe care competiția se baza pentru a atrage atenția și a stârni interesul iubitorilor de fotbal, este cel de ordin financiar, recompensele fiind prea mici pentru așteptările unora dintre cluburi.

„La fel ca noi, alte cluburi vor respinge invitația”

„FIFA poate să uite, jucătorii şi cluburile nu vor participa la acel turneu. Un singur meci al lui Real Madrid valorează 20 de milioane, iar FIFA vrea să dea această sumă pentru întreaga cupă. Negativ! La fel ca noi, alte cluburi vor respinge invitaţia”, a declarat Ancelotti într-un interviu acordat cotidianului italian „Il Giornale”, referindu-se la turneul care va avea loc, în vara lui 2025, în Statele Unite și pe care clubul l-a câștigat în cinci rânduri.
Tehnicianul a comentat și cel mai „fierbinte” eveniment al verii, EURO 2024, care se va desfășura în Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie, pe 10 mari arene. „Sunt foarte curios să văd Germania pe teren propriu, au o echipă interesantă. Cred că noi (n.r. Italia) am ratat o schimbare de generaţie, după ce am câştigat ultima ediţie, aşa că nu ştiu cu adevărat care ar fi şansele noastre”, a mai spus tehnicianul, care mai are contract cu Real Madrid cel puțin până în vara anului 2026. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net