Ronaldinho, acuzat de fraudă: ce-l paște pe fostul fotbalist brazilian

Ronaldinho are din nou probleme cu autoritățile din țara sa, după ce în urmă cu cinci ani fusese amendat cu două milioane de euro, din pricina unei construcții ilegale a unei case într-o zonă protejată. De data aceasta, starul brazilian este suspectat de fraudă, la cei 43 de ani ai săi promițând, prin una dintre firmele sale, că va plăti cu 2% mai mult la dobândă, decât prețul pieței, pentru cei ce depun minimum 30 de dolari în criptovalută.

Ronaldinho nu e la primele probleme cu legea (FOTO: Getty Images)
Ronaldinho nu e la primele probleme cu legea (FOTO: Getty Images)

Fostul jucător din naționala Braziliei ar fi propus câștiguri mai mari decât valoarea maximă a pieței pentru cei care depun suma respectivă de bani în criptovalută, acum fiind acuzat pentru fraudă și chemat de urgență în fața Parlamentului brazilian Piramida, după ce clienții păgubiți au făcut situația publică. Deocamdată, cazul a ajuns pe mâna Procuraturii și Ronaldinho a fost somat să se prezinte la audieri în Parlament - nu a venit, însă, niciodată, acum fiind ultimul apel pentru a merge benevol sau situația se va complica. 

A stat după gratii, după ce a folosit un pașaport fals

În cazul în care va refuza în continuare să apară, Ronaldinho va fi luat cu un mandat de aducere, pentru a fi interogat de Comisia parlamentară a Camerei Deputaților. Autoritățile fac demersuri în acest sens, fiind numeroase persoane păgubite, care își caută dreptatea în urma „afacerii” cu cel care a câștigat Balonul de Aur din 2005. Înapoi în timp, Ronaldinho a stat nu mai puțin de cinci luni în arest la domiciliu, în 2020 fiind prins cu un pașaport fals la intrarea în Paraguay și plasat, în scurt timp, în arest domiciliar, într-un hotel din capitala Asunción - asta după ce a stat o lună în spatele gratiilor, ocupând prima pagină a ziarelor de sport din întreaga lume. În cele din urmă, Ronaldinho a fost eliberat după ce a jucat și fotbal în echipa penitenciarului, plătindu-se cauțiunea de 1,6 milioane de dolari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net