Scenariu „exploziv”: Răzvan Burleanu, la președinția UEFA

Răzvan Burleanu, președinte UEFA - acesta este scenariul susținut de presa britanică, consemnând categoria celor care îl contestă pe actualul deținător al funcției, Aleksander Ceferin. 

Răzvan Burleanu ar fi văzut ca un candidat pentru președinția UEFA (FOTO: Sportpictures)
Răzvan Burleanu ar fi văzut ca un candidat pentru președinția UEFA (FOTO: Sportpictures)

„The Independent” scrie că actualul conducător al Federației Române de Fotbal se bucură de sprijin în calitate de potenţial viitor preşedinte al UEFA, din cauza planurilor lui Aleksander Ceferin, actualul preşedinte, de a rămâne în funcţie până în 2031.
„Există opoziţie faţă de menţinerea lui Ceferin la putere şi există un nou sprijin pentru românul Răzvan Burleanu. Sprijinul pentru Burleanu apare din cauza planurilor pe termen lung ale preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, care provoacă divizarea”, notează publicația engleză. 
Recent, Aleksander Ceferin a prezentat planurile modificării statutului UEFA la o reuniune a Comitetului Executiv al forului continental, desfăşurată înaintea tragerii la sorţi a grupelor turneului final al EURO2024. Modificarea ar prevede ca preşedintele UEFA să poată avea mai mult de trei mandate, ceea ce i-ar avantaja situația. 

„Este privit ca un administrator excelent și responsabil”

„The Independent” susține că există un grup de contestatari ai acestei modificări a statutului, conduşi de britanicul David Gill, membru în Comitetul Executiv al UEFA, din anul 2013, iar mulţi dintre cei implicaţi l-ar vedea pe Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, ca fiind cea mai bună alegere pentru preşedinţia forului european.
Speranțele lui Aleksander Ceferin vizează ca propunerea sa să fie concretizată la congresul UEFA, din februarie, de la Paris, unde ar avea nevoie de o majoritate de 28 de voturi din cele 55 posibile. „Astfel, Burleanu generează sprijin. Şef al federaţiei române din 2014, el este privit ca un administrator excelent şi responsabil, având şi o legătură cu fotbalul ca fiu al unui fost fotbalist român de primă ligă, Gheorghe Burleanu. Burleanu însuşi, în vârstă de 39 de ani, a fost jucător la nivel de tineret, cu o teză de doctorat pe management organizaţional şi a lucrat în politica românească, precum şi în mai multe grupuri de lucru ale UEFA”, se spune în articolul publicat de cotidianul britanic despre omul care a fot ales și membru al Consiliului FIFA, în aprilie 2021.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image jpeg
iubite fotbalisti romani jpg
Nationala Romaniei, asteptat de fani la baza de la Warzburg, din Germania, la EURO 2024 jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Razvan Marin la nationala Romaniei (EPA) jpg
Denis Dragus la nationala Romaniei (EPA) jpg
fani romani euro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net