Seara decisivă a fotbalului românesc în Conference League

Ultima actualizare:

Avem din nou o seară plină de emoții pentru echipele românești din cupele europene. Toate cele patru reprezentante din Conference League vor juca diseară, iar cel puțin două au șanse mari de calificare în play-off. Iată o trecere în revistă a partidelor.

Octavian Popescu e la un cartonaș galben distanță de o eliminare (FOTO: Sportpictures)
Octavian Popescu e la un cartonaș galben distanță de o eliminare (FOTO: Sportpictures)

FCSB - Dunajska Streda (în tur 1-0). Ora 20.30, în direct la Pro TV. Singura formație românească învingătoare în prima manșă a turului trei preliminar al Conference League, FCSB are o sarcină dificilă în retur, în ciuda victoriei. De la partida tur, din Slovacia, a pierdut un titular, pe Ovidiu Popescu, care a făcut o ruptură de ligamente în timp ce alerga în meciul cu Mioveni și va mai reveni pe teren abia la anul. Apoi, bucureștenii trebuie să îl folosească pe nou-venitul Rusu, care nu a putut juca în weekend să se acomodeze cu noii săi colegi, pentru că nu s-a dorit să evolueze contra fostei sale echipe, CS Mioveni. Colac peste pupăză așa cum a relevat ”Gazeta Sporturilor”, doi dintre jucătorii exponențiali ai echipei, Darius Olaru și Octavian Popescu ar trebui să se gândească de două ori înainte de a intra decisiv la un adversar, pentru că deja au acumulat trei cartonașe galbene și un al patrulea ar însemna să rateze următorul meci european. Partea plină a paharului o reprezintă, însă, stadionul care se anunță plin, cel puțin 30.000 de fani fiind așteptați în tribunele Arenei Naționale, ceea ce poate constitui, cu adevărat, atuul de care are nevoie FCSB pentru a se apropia la doar un pas de grupe.

CFR Cluj - Șahtior Soligorsk (în tur 0-0). Ora 20.00, în direct la Prima Sport 2 și Digi Sport 2. Campioana României pare a se chinui de când a început sezonul. Jocul departe de așteptările antrenorului și oficialilor, eliminarea din Liga Campionilor încă din primul tur preliminar de armenii de la Pyunik Erevan, ”zdrobiți” miercuri cu 7-0 la ”general” de Steaua Roșie Belgrad, face ca fiecare meci să fie jucat cu sabia deasupra capului atât de Dan Petrescu – mult mai irascibil de la o partidă la alta – cât și de fotbaliști. Tocmai de aceea, confruntarea contra campioanei din Belarus, Șahtior Saligorsk ar putea reprezenta ”colacul de salvare” sau punctul zero din care să înceapă ascensiunea echipei. După 0-0 în tur, șansele de calificare par a fi de partea românilor, care sperăm să fi învățat ceva din pățania numită Pyunik Erevan.

Toate meciurile sunt televizate

Universitatea Craiova - Zorya Luhansk (în tur 0-1). Ora 20.30, în direct la Digi Sport 1 și Prima Sport 1. Universitatea Craiova pare condusă după principiile jucătorului de la ruletă care riscă totul pe un număr norocos. Acum însă nu e vorba de o cifră ci de un nume: Rădoi. El este omul cu care oltenii speră să facă performanță în Europa și în România, chiar dacă numirea fostului selecționer a venit cu 48 de ore înainte meciului decisiv pentru calificarea în play-off-ul Conference League. Cu doar două antrenamente alături de noii săi elevi, fostul fundaș al naționalei are nevoie, în afară de aplicarea traseelor de joc învățate de jucători de la precedentul antrenor – e imposibil să schimbe ceva din punct de vedere tactic în două zile – și de noroc, pentru că meciul tur, pierdut cu 1-0 în fața ucrainenilor de la Zorya, a arătat și o diferență de valoare între cele două echipe, nu doar de dăruire a jucătorilor pe teren. Dar poate că un stadion plin de fani dornici să salute venirea lui Rădoi, ar putea înclina balanța de partea craiovenilor.

Djurgardens – Sepsi (în tur 3-1). Ora 20.00, în direct la Pro Arena. Sepsi Sfântu Gheorghe pare a avea cele mai mici șanse de calificare în play-off-ul Conference League. Învinși acasă cu 3-1 de suedezii de la Djurgardens, covăsnenii au nevoie de măcar două goluri pentru a încerca să ducă meciul în prelungiri. Desigur, dacă nu primesc niciunul. Chiar dacă antrenorul lor, Cristian Bergodi, a declarat că echipa lui merge în Suedia pentru a-și juca șansa până la capăt, pare că doar o minune ar putea duce la calificarea lui Sepsi, cu atât mai mult cu cât, după egalul de duminică, 0-0 cu UTA, de pe propriul teren, tehnicianul atrăgea atenția că jucătorii săi sunt deja obosiți de programul foarte încărcat, cu meciuri programate la un interval de trei zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net