FCSB vede grupele Conference League

Anul acesta se pare că visul de îmbogățire din fotbal al patronului FCSB, Gigi Becali, prinde contur. Bucureștenii sunt foarte aproape de calificarea în grupele Conference League, performanță care ar putea aduce câteva milioane bune în conturile ”roș-albaștrilor”. În prima manșă a turului 3, elevii lui Dică au învins cu 1-0 pe Dunajska Streda.

Tamm a marcat două goluri de la sosirea la FCSB (FOTO: Mediafax)
Tamm a marcat două goluri de la sosirea la FCSB (FOTO: Mediafax)

Privind în ansamblul turului 3 și al play-off-ului, duelul cu slovacii de la Dunajska Streda era, pentru FCSB, cel mai dificil. De aceea, a surprins pe toată lumea că Dică a aplicat voința patronului de a-i titulariza pe nou-veniții Miculescu și Rusu la doar două zile de la sosirea la echipă. Chiar dacă s-a văzut că nu știu încă traseele echipei, ei nu au dezamăgit, iar dacă punem la socoteală și rezultatul, 1-0 pentru bucureșteni, am putea fi păcăliți că a fost o mișcare inspirată, nu o întâmplare fericită că totul a mers bine. Eroul meciului din Slovacia a fost fundașul eston Tamm, care a marcat unicul gol al meciului în minutul 69, aceasta fiind a doua partidă consecutivă, după cea cu FCU Craiova, când reușește să marcheze și, mai mult decât atât, să deschidă scorul, ceea ce în fotbal este are o greutate și mai mare, căci la 0-0 adversarii se apără de regulă mai compact.

După această victorie, FCSB are, desigur, prima șansă la calificarea în play-off, acolo unde, cel mai probabil, va juca mai mult ca sigur împotriva celui mai slab adversar posibil, Viking, din Norvegia. Deci, drumul spre grupele și milioanele Conference League este deschis. Cu toate acestea, antrenorul echipei noastre, Nicolae Dică, a atras atenția că toată lumea trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, nu doar pentru că mingea e rotundă, dar pentru că slovacii ar putea surprinde la București. ”În retur ne aşteaptă o partidă poate mai grea decât în această seară, pentru că întâlnim o echipă bună. Trebuie să rămânem concentraţi 100% pe retur pentru că nu am obţinut absolut nimic cu victoria din această seară. Trebuie să fim pregătiţi pentru că întâlnim o echipă puternică, s-a văzut în această seară, şansele de calificare sunt egale în continuare", a spus Dică la conferinţa de presă de după meci.

Nemulțumirile lui Nicolae Dică

Tehnicianul a fost chiar nemulțumit de reacția jucătorilor săi după ce adversarii au rămas în 10 oameni, în minutul 68. ”Sunt nemulţumit de ultimele 20 de minute pentru că în momentul în care am fost cu un om în plus trebuia să punem presiune mai mare pe adversar, să reuşim să marcăm şi golul doi. Dar, per total sunt mulţumit că am reuşit un rezultat pozitiv”, a mai spus cel care a fost numit la cârma echipei săptămâna trecută și care, cel puțin la nivel declarativ, are mână liberă în alcătuirea echipei și în realizarea schimbărilor cel puțin până la finalul turului.

Manşa secundă a duble manșe cu Dunajska se va juca la Bucureşti, pe Arena Naţională, în data de 11 august. Dacă va trece de slovaci, FCSB va întâlni în play-off învingătoarea meciului dintre Viking Stavanger (Norvegia) și Sligo Rovers FC (Irlanda). Bucureştenii ar juca acasă primul meci (18 august), iar calificarea s-ar decide în deplasare (25 august).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net