Seară fără victorie pentru echipele românești din Conference League

Ultima actualizare:

Cele trei formații românești, care au jucat, joi, în Conference League, n-au impresionat deloc în prima manșă a turul trei. Dacă CFR Cluj abia-abia a obținut un egal „chinuit”, Sepsi OSK și CSU Craiova au pierdut confruntările lor.

CFR Cluj a reușit cel mai bun rezultat al serii (FOTO: Sportpictures)
CFR Cluj a reușit cel mai bun rezultat al serii (FOTO: Sportpictures)

Campioana României a încheiat cu o remiză albă meciul cu echipa belarusă Şahtior Soligorsk, disputat în Turcia. Antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, a comentat prestația grupării sale, reclamând că nu are suficiente opțiuni în atac: „Azi, aveam doar doi jucători de atac pe banca de rezerve. Ei aveau șapte! Acum, ei o să aibă șapte zile la dispoziție, noi iar n-o să fim fresh. Nu e o scuză, asta e realitatea. Șahtior e o echipă bine pregătită, cu antrenor rus, pe care îl știu, e foarte respectat. Am încercat să câștigăm pe final, dar când m-am uitat pe bancă erau numai fundași și mijlocași”.

Dan Petrescu, nemulțumit de FRF 

„Bursucul” s-a pregătit mental pentru un eventual eșec în retur, completând: „Urmează să jucăm acasă, deci ar trebui să fim favoriți. Dar federația lor le-a amânat meciul, ca să nu joace, iar noi jucăm. Au avantaj ei, mi se pare corect ce face federația lor”.

Cea mai „scuturată” a fost Sepsi OSK, care a pierdut cu 1-3, acasă, cu formaţia suedeză Djurgarden, însă antrenorul Cristiano Bergodi a găsit maturitatea să vorbească elegant despre prestația echipei sale și nu s-a cramponat: „Nu a fost un meci cu o diferenţă aşa mare cum arată rezultatul. Nu pot să spun că băieţii m-au nemulţumit, nu am ce să le reproşez! Acum mergem acolo să câştigăm, să facem o minune, pentru că oricum nu mai avem nimic de pierdut!”.

CSU Craiova a plecat cu capul în pământ de la Lublin, unde a pierdut în fața echipei ucrainene  Zoria Luhansk, care s-a impus cu 1-0. „Am fost un pic prea temători şi marea problemă e că nu am avut suficientă personalitate, în momentul în care am avut mingea. Trebuie să fim mult mai responsabili. Promit că o să lucrez împreună cu jucătorii să îmbunătăţim lucrurile care pot fi îmbunătăţite”, a declarat și tehnicianul oltenilor, László Balint.

Returul va avea loc pe 11 august, când va evolua și FCSB cu Dunajská Streda, echipă slovacă pe care a învins-o, miercuri, cu 1-0.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net