Seară „neagră”: echipele românești, fără gol în Liga Europa și Conference League

Seară fără goluri pentru echipele românești de fotbal în cupele europene – așa „s-au tradus” partidele disputate, joi, de Corvinul Hunedoara în Liga Europa, respectiv CFR Cluj și CS Universitatea Craiova în Conference League.

Corvinul Hunedoara a avut din nou o prestație onorabilă (FOTO: Sportpictures)
Corvinul Hunedoara a avut din nou o prestație onorabilă (FOTO: Sportpictures)

Sub ochii propriilor spectatori, Corvinul a reușit să ia un punct disputa cu formaţia croată HNK Rijeka, contând pentru prima manşă a turului secund preliminar din Liga Europa și încheiată cu o remiză „albă”. Dincolo de ce a arătat tabela, hunedorenii au avut din nou o prestație onorabilă și și-au încercat norocul la poarta adversă de mai multe ori, Daniel Pîrvulescu, Sergiu Buş și Marius jucându-și șansa, fără noroc, însă. Calificarea se va decide pe terenul vicecampioanei Croației, pe 1 august, de la ora 21.00. Învingătoarea duelului va evolua în turul trei preliminar din Liga Europa, unde va înfrunta câștigătoarea din duelul Sheriff Tiraspol - IF Elfsborg (0-1, în tur). Totodată, pierzătoarea va mai avea o șansă în turul trei preliminar din Conference League, unde o va înfrunta câștigătoarea dintre FC Milsami Orhei și FC Astana (1-1, în tur).

Dan Petrescu, nemulțumit de arbitraj

Un rezultat la indigo, 0-0, a consemnat și CFR Cluj cu gruparea belarusă FK Neman Grodno, în manşa întâi a turului al doilea preliminar din Conference League. Gruparea lui Dan Petrescu a trecut de câteva ori pe lângă gol, iar o decizie a unuia dintre tușieri a privat-o de un penalty, în minutul 71, spre nemulțumirea vădită a „Bursucului”. „Toată lumea se plânge de VAR că de ce e. Eu voiam VAR-ul! Ghinion maxim! Un 1-0 era un scor bun, plecam cu un avantaj dacă marcam din penalty”, s-a plâns Dan Petrescu. Săptămâna viitoare, tot joi, de la 20.30, ardelenii se vor lupta pentru calificare în meciul retur, pe teren neutru. Echipa care va merge mai departe, va întâlni în turul trei echipa învingătoare dintre Sporting Braga sau Maccabi Petah Tikva.

Formația lui Gâlcă, misiune dificilă în retur

Seara echipelor românești angrenate în cupele europene a fost întregită de CS Universitatea Craiova, care a pierdut manşa întâi a turului al doilea preliminar din Conference League, în deplasarea din Slovenia, cu NK Maribor, scor 0-2, adversarii având încă un gol, anulat însă pe motiv de offisde. Misiunea oltenilor a fost complicată, CSU Craiova rămânând în inferioritate numerică, încă din minutul 31, după eliminarea hondurianului Denil Maldonado, care a văzut direct „roşu” pentru fault. Formația lui Costel Gâlcă va avea o misiune dificilă, în vederea calificării, în manșa secundă de joia viitoare, acasă, de la ora 20.00. Gruparea care va merge mai departe, va juca în turul trei contra olandezilor de la Ajax Amsterdam sau a sârbilor de la FK Vojvodina (1-0 în tur).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net