Sfârșit de drum pentru Cristi Chivu: și-a dat demisia de la Inter

Cristi Chivu a decis să-și încheie socotelile cu Internazionale Milano, acolo unde era responsabil de Inter Primavera, echipă de fotbal care s-a oprit în semifinalele campionatului de tineret, scor 1-3, în fața lui US Sassuolo. După meci, antrenorul de 43 de ani a anunțat că părăsește academia nerrazurilor.

Cristi Chivu și-a încheiat parcursul la Inter (FOTO: Facebook)
Cristi Chivu și-a încheiat parcursul la Inter (FOTO: Facebook)

Românul antrena echipa U19 a lui Inter, încă din anul 2021, reușind să încheie pe primul loc sezonul regulat și calificându-se în Final Four-ul pentru titlu. În cele din urmă, gruparea sa s-a oprit în penultimul act, mergând mai departe Sassuolo, formație care terminase pe a cincea poziție în sezonul regulat, dar câștigase un meci de baraj pentru a ajunge în semifinale, învingând cu 1-0 Atalanta BC.

„Au fost șase ani fantastici, am dat tot ce am putut”

„Și cu asta s-a încheiat aventura mea în academia lui Inter. Vreau să le mulțumesc tuturor! Au fost șase ani fantastici, am dat tot ce am putut, dar a venit momentul să plec. Ce urmează? Momentan o să îmi iau câteva zile libere, apoi vom vedea”, a punctat Chivu.
Cel mai probabil, mai departe va căuta să preia o echipă de seniori ca antrenor principal, zvonurile indicând o ofertă de la Ajax Amsterdam, echipă al cărei tricou l-a și îmbrăcat ca jucător, fiind totodată purtătorul banderolei de căpitan. Presa internaționale nota, recent, că olandezii ar fi avut un plan pe termen lung cu fostul fundaș, urmând ca acesta să înceapă ca antrenor secund, vreme de doi ani, ca ulterior să devină principalul ocupant al băncii tehnice, ceea ce ar fi diferit față de ce și-ar dori românul. 
Chivu a început să lucreze în academia lui Inter în anul 2018, evoluând și crescând treptat de la echipa U17 până la echipa U19, alături de care a reușit să triumfe în campionat - chiar la primul sezon ca principal la Inter Primavera, în 2021/2022, Chivu a devenit campion cu echipa nerrazurilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Minge (Sportpictures) jpg
Florin Nita (Sportpictures) jpg
Edward Iordanescu (Facebook) jpg
edi iordanescu sportpictures (2) webp
image png
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net