Start în competiția de 13,5 miliarde de euro. Liga Campionilor începe azi

Ultima actualizare:

Ca în fiecare din ultimii ani, PSG este formația care are cel mai scump jucător din competiție și care ratează an de an trofeul.

Mbappe e cel mai bine cotat fotbalist din lume (FOTO: EPA)
Mbappe e cel mai bine cotat fotbalist din lume (FOTO: EPA)

Acum, francezul Kylian Mbappe valorează 160 de milioane de euro, fiind primul în clasamentul cotelor. El este urmat de uluitorul atacant norvegian Erling Haaland, care în acest sezon a marcat 7 goluri deja în Premier League pentru noua sa echipă, Manchester City. El este cotat la 150 de milioane de euro și dacă o ține tot așa ar putea fi factorul decisiv pentru ca Manchester City să cucerească, în sfârșit, trofeul după care aleargă parcă dintotdeauna. Podiumul celor mai scumpi jucători din Liga Campionilor e încheiat de brazilianul Vinicius Jr., care valorează 100 de milioane de euro. El are, spre deosebire de ceilalți doi, atuul că a cucerit deja trofeul, fiind factorul decisiv pentru Real Madrid în finala câștigată în primăvară cu 1-0 în fața lui Liverpool, atunci când a marcat unicul gol al meciului.

Top 5 este, de fapt, Top 6, pentru că nu mai puțin de trei jucători se află la egalitate pe locul 4. Toți sunt cotați la 90 de milioane de euro de specialiștii de la transfermarkt.com și toți sunt niște vedete în adevăratul sens al cuvântului. Deloc întâmplător, toți activează în cel mai puternic campionat de fotbal din lume, Premier League. Primul dintre ei este egipteanul Mohammad Salah, starul lui Liverpool, care la cei 30 de ani ai săi este cel mai în vârstă component al ineditului top. Alături de el în avem pe englezul Phil Foden, de la Manchester City. El a ajuns să fie, la 22 de ani, unul dintre jucătorii exponențiali ai lui Pep Guradiola la campioana Angliei. Ca o paranteză care practic răsucește un cuțit în rana deschisă a fotbalului românesc, Phil Foden este unul dintre componenții naționalei Angliei pe care România a învins-o cu 4-2 la Campionatul European Under 21 din 2019! Numai că pentru britanici, care au avut în alcătuire alți jucători care azi sunt vedete adevărate, acea competiție era doar una de creștere firească a valorilor, nu de obținere a rezultatelor cu orice preț. Drept urmare, puteți vedea unde au ajuns ei deși au fost eliminați din faza grupelor și unde am jos noi, chiar dacă am jucat semifinala acelei competiții... În fine, ultimul jucător cotat la 90 de milioane de euro este golgheterul naționalei Angliei, Harry Kane. El revine cu Tottenham în Liga Campionilor, după o absență de doi ani, dar și o finală jucată în urmă cu trei ediții, finală pierdută în fața lui Liverpool.

Programul primei etape a Ligii Campionilor

AZI

Grupa E

19.45 Dinamo Zagreb – Chelsea

22.00 Salzburg -  AC Milan

Grupa F 

22.00 RB Leipzig – Șahtior

22.00 Celtic – Real Madrid

Grupa G

19.45 Borussia Dortmund – FC Copenhaga

22.00 FC Sevilla – Manchester City

Grupa H

22.00 PSG – Juventus

22.00 Benfica Lisabona - Maccabi Haifa

MÂINE

Grupa A

19.45 Ajax – Glasgow Rangers

22.00 Napoli – Liverpool

Grupa B

22.00 Atlético Madrid – FC Porto

22.00 Club Brugge – Bayer Leverkusen

Grupa C

22.00 FC Barcelona - Viktoria Plzen

22.00 Inter Milano – Bayern Munchen

Grupa D

19.45 Eintracht Frankfurt – Sporting

22.00 Tottenham - Olympique Marseille

Notă: În România, cele mai importante meciuri vor fi transmise în direct pe posturile Orange Sport, Digi Sport și Prima Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net