CFR Cluj, rușine istorică: eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

CFR Cluj a scris, aseară, una dintre cele mai umilitoare pagini din istoria fotbalului românesc. Ardelenii au fost eliminați la penalty-uri (4-2, după 2-2 la finalul prelungirilor) de campioana Armeniei, Pyunik Erevan, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor!

Camora a ratat ultimul penalty în meciul cu Pyunik (FOTO: Sportpictures)
Camora a ratat ultimul penalty în meciul cu Pyunik (FOTO: Sportpictures)

Asemenea rușine nu a mai trăit fotbalul românesc niciodată. Mare favorită în dubla cu armenii, CFR Cluj avea nevoie de o victorie pentru a merge mai departe. Iar golul marcat în minutul 6 de Boateng părea că nu anunță decât o seară liniștită pentru români. Numai că tactica lui Dan Petrescu, de retragere în apărare deși avantajul e de doar un gol a dat din nou ”roade”. Armenii au egalat în penultimul minut, trimițând meciul în prelungiri. Golul reușit de Petrila în minutul 95 părea că îndreaptă meciul pe un făgaș normal, numai că Dan Petrescu și-a făcut din nou datoria, a retras echipa și armenii au trecut la cârma jocului. Mai întâi au ratat un penalty, după care au egalat la 2 în minutul 119. La penalty-uri Petrila și Camora au ratat, așa că hora bucuriei a fost jucată la Cluj-Napoca de jucătorii lui Pyunik. Meciul s-a încheiat în scandările fanilor locali, care îi cereau lui Dan Petrescu să facă un gest firesc: să își dea demisia. Aseară tehnicianul care a fost dorit și la națională și-a arătat limitele și a reușit o contraperformanță care va rămâne în istoria fotbalului.

CFR Cluj va juca în Conference League

Acum, CFR Cluj va juca în turul II preliminar din Conference League pe ruta campioanelor. Prima adversară va fi campioana Andorrei, Inter Club d'Escaldes, o formație semi-profesionistă. Meciurile sunt programate la 21 iulie (la Cluj-Napoca) și la 28 iulie (la Andorra la Vella).

Arbitrul italian Michael Fabbri a condus miercuri următoarele echipe:

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Graovac, Camora – Deac (min. 114 Muhar), Adjei-Boateng (min. 114 Yuri Matias), Cvek (min. 86 Bordeianu) – Păun (min. 71 Petrila), Debeljuh (min. 86 Dugandzic), Roger (min. 96 Emmanuel Yeboah). Antrenor: Dan Petrescu.

Pyunik: Yurchenko – Juninho (min. 103 Avagyan), Vakulenko (min. 90 Najaryan), Gajic, Kovalenko – Cociuc, Zambrano Renzo Jose (min. 64 Harutyunyan), Gonzalez (min. 64 Mladenovic) – Dashyan, Otubanjo (min. 85 Davidian), Nenadovic (min. 46 Juricic). Antrenor: Yegisghe Melikian.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net