„Tricolorii”, bucuroși de înfrângerea în fața Columbiei: „Test util, forță mondială”

După ce România n-a găsit calea spre victorie nici în al doilea amical de pregătire, în vederea EURO2024, Columbia impunându-se cu 3-2, selecționerul a privit pragmatic lucrurile.

Columbia s-a impus în fața României, într-un meci amical (FOTO: EPA)
Columbia s-a impus în fața României, într-un meci amical (FOTO: EPA)

Edi Iordănescu a ales să vadă dincolo de rezultat, numind confruntarea drept „cel mai important test” sub comanda sa. „A fost un test foarte, foarte util, cel mai important test sub comanda mea! Ştiam ce urmam să întâlnim, o forţă mondială, o echipă completă. Nu întâmplător au bătut Spania, Germania, Brazilia... A fost un test de maturitate, trebuie să învăţăm din astfel de momente! Am dat minute, am experimentat, mi-am asumat. Mă bucur că echipa nu a cedat, indiferent de moment. Dacă aveam mai mult curaj, mai multă încredere... Dar, când primeşti gol atât de repede, te scutură un pic emoţional. În repriza a doua, banca a intrat bine, au impactat, am avut situaţii când mai puteam marca. Nu sunt mulţumit de rezultat, dar de efort şi de faptul că echipa dă ce are mai bun sunt mulţumit”.

Apel reluat pentru jucători: „Trebuie să se impună la echipa de club”

Selecționerul a amintit și despre importanța ca fotbaliștii săi să fie oameni de bază la echipele de club pentru a prinde naționala la EURO2024: „Marea provocare pentru băieţi va fi să se impună la club. Ianis a fost o excepţie, şi-a asumat responsabilitate în joc şi a marcat. Am dat minute şi lui Nedelcearu, am vrut să-l vedem şi pe Opruţ. Echipa a arătat caracter, sunt băieţi buni. Raţiu a dat tot ce are mai bun, trebuie să meargă la club să se impună. Avem nevoie de minute şi când ei au minute, va fi altceva. Am stat şi ne-am gândit la Ianis, i-am dat 20 de minute sâmbătă, dar el a jucat puţin la club, Raţiu la fel, şi Drăguşin trebuie să se impună. Mi-ar plăcea ca jucătorii să evolueze la club şi eu doar să stau să analizez”, a conchis Edi Iordănescu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net