România, eclipsată de Columbia: înfrângere în amicalul pentru EURO2024

Ultima actualizare:

Echipa națională a încheiat cu o înfrângere meciul amical, disputat marți, la Madrid, împotriva reprezentativei Columbiei. Fotbaliștii lui Edi Iordănescu au încheiat cu scorul de 2-3 cea de-a doua partidă de pregătire, după duelul cu Irlanda de Nord, de săptămâna trecută. 

România a reușit să înscrie două goluri în duelul împotriva Columbiei (FOTO: EPA)
România a reușit să înscrie două goluri în duelul împotriva Columbiei (FOTO: EPA)

Dacă țara noastră intrase la pauză fiind condusă cu 2-0, după revenirea de la vestiar „tricolorii” au reușit să schimbe pe alocuri ritmul, ca pe final de meci acest lucru să se reflecte și pe tabelă. Introdus în partea secundă a jocului, Ianis Hagi a făcut diferența și, după cel de-al treilea gol al Columbiei, a reușit să înscrie, în minutul 84, ca în prelungirile meciului să puncteze și Florin Tănase ('90+4). 

Ianis Hagi, dedicație specială a golului înscris pentru „tricolori”

Intrat pe teren în minutul 57, jucătorul legitimat la Glasgow Rangers și împrumutat la Deportivo Alavés a povestit că reușita a avut o însemnătate specială pentru el, dedicând-o cuiva important din viața lui. „Dedic golul surorii mele, este ziua ei. Mă bucur când înscriu pentru echipa naţională, mai ales când am şi familia lângă mine (n.r. la meci au fost prezenţi şi părinții săi). Dar nu se poate compara cu golul dat de tatăl meu contra Columbiei la Cupa Mondială!”, a comentat Hagi Jr., care a punctat și situația sa la națională, în contextul în care nu este titular la echipa de club. „Nu cred că se pune problema de formă, de fiecare dată când am intrat, am jucat foarte bine. Ce depinde de mine, fac, eu îmi aştept şansa. Mister îmi ştie mentalitatea, ştie cine sunt, a fost la club, a văzut situaţia. Eu mai mult de atât nu pot face”.
Amicalul a fost și primul meci al lui Horațiu Moldovan pe stadionul lui Atlético Madrid, echipă cu care a semnat la finele lunii ianuarie, însă pentru care pare că mai are de așteptat în eventualitatea unui debut. De altfel, portarul a intervenit inspirat în două rânduri, în repriza a doua, scoțându-și echipa de la ananghie. 
România a disputat două amicale, în vederea EURO2024, turneu programat în Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net