Un duel de cinci stele: „Generația de Aur” a României înfruntă echipa lui Mourinho

Ultima actualizare:

Cei care au făcut posibile cele mai mari performanțe din fotbalul românesc sunt gata să-și ia, oficial, „adio” de publicul iubitor al „sportului rege”, urmând să fie parte dintr-un meci de retragere, care va omagia performanțele din anii '90 reușite de „tricolori” și care se va juca, sâmbătă, pe Arena Națională, începând de la ora 20.30, fiind televizat de ProTV.

Cei mai buni „tricolori” din istorie vor juca din nou pentru ultima dată (FOTO: Getty Images)
Cei mai buni „tricolori” din istorie vor juca din nou pentru ultima dată (FOTO: Getty Images)

Partida se bucură de un succes uriaș, consemnându-se un record istoric și fiind așteptați nu mai puțin de 54.000 de oameni în tribunele stadionului, dornici să-i vadă pentru ultima dată împreună pe teren pe Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu, antrenați de Anghel Iordănescu și Gabi Balint. Printre reprezentanții din Generația de Aur a României se va afla și Răzvan Prodan, fiul legendarului Didi Prodan, care a murit la 44 de ani, în urma unui infarct.
Dacă, pe deoparte, echipa legendelor din România îi va alinia pe cei care au realizat cea mai mare performanță din istoria echipei naționale a țării noastre, respectiv calificarea în sferturile Campionatului Mondial din anul 1994, de cealaltă parte vor veni nume mari din fotbalul mondial, inclusiv doi câștigători ai Balonului de Aur Rivaldo sau Hristo Stoichkov, care se vor prezenta sub comanda celui supranumit „The Special One”, José Mourinho. Pentru imnul României, organizatorii au pregătit un moment inedit, fiind intonat de Monica Anghel, în vreme ce partida de fotbal va fi arbitrată de Ion Crăciunescu, între timp ajuns la 73 de ani. 

„Belo e chiar bine de tot!”

„Dacă vorbim despre alergat, portarii stau foarte bine. Chiar nesperat de bine! Și după ei sunt Belodedici, Panduru sau Gică Popescu. Între noi nu e cazul să ne lovim sau să ne accidentăm. Pot să zic că ne menajăm. Portarii se antrenează așa bine pentru că au impresia că vor fi cei mai solicitați, în acest meci. Belo (n.r. Miodrag Belodedici) e chiar bine de tot! Și Viorel Moldovan e foarte bine din punct de vedere fizic!”, a declarat pentru DigiSport Marius Lăcătuș, legendarul număr șapte.
De cealaltă parte, Stoichkov s-a arătat mai mult decât entuziasmat pentru prezența sa în Capitală, în vederea meciului de „adio”: „Este fantastic, sunt foarte fericit că am revenit în România, după mult timp în care nu am mai fost aici! Sunt foarte fericit să mă revăd cu toți jucătorii României, mai ales cu Gică Hagi și cu Gică Popescu. Gică Hagi și Gică Popescu sunt mai mult decât frați pentru mine. Cunosc mulți oameni de aici din România, să joc la Barcelona cu Gică Hagi și cu Gică Popescu a fost un vis pentru mine. Avem multe amintiri, au fost niște ani foarte dificili pentru țările noastre. Nu se putea ieși, Hagi a început la Real Madrid, apoi a mers în Italia, iar de acolo, la Barcelona. Gică Popescu a plecat direct la PSV, de acolo la Barcelona (n.r. înainte de a semna cu Barcelona, Gică Popescu a jucat un sezon la Tottenham). Eu, din Bulgaria, am mers la Barcelona. Am fost un trio important. Pe lângă faptul că suntem foarte buni prieteni, cred că lumea din România și din Bulgaria își dorește să ne vadă din nou jucând împreună”.

CM 1994, apogeul naționalei României de fotbal

Cea mai mare performanţă a echipei naţionale de fotbal a României rămâne calificarea în sfertul de finală de la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, disputate în anul 1994, după ce, în „optimi”, au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2. În cele din urmă, „tricolorii” s-au oprit înainte de semifinale, după ce au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în faţa Suediei, aceasta din urmă având să câștige finala mică din acea ediție a competiției.

Gabi Balint și Anghel Iordănescu, față în față cu José Mourinho 

Lotul legendelor din România
Portari: Florin Prunea, Bogdan Stelea, Ștefan Preda; Fundași: Gheorghe Popescu, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Tibor Selymes, Gheorghe Mihali, Corneliu Papură, Răzvan Prodan;
Mijlocași: Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu, Constantin Gâlcă, Basarab Panduru, Ioan Ovidiu Sabău, Ovidiu Stângă, Ionuț Lupescu;
Atacanți: Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuș, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie, Marian Ivan;
Antrenori: Anghel Iordănescu și Gabi Balint.

Lotul legendelor lumii
Portari: Dida, Sébastien Frey;
Fundași: Christian Panucci, Levan Kobiashvili, José Edmílson Gomes de Moraes, Maicon Douglas Sisenando, Vincent Candela, Fernando Couto, Juanito Gutiérrez, Paul Bodin, Miroslav Djukić, Cristian Zaccardo;
Mijlocași: Rivaldo, Christian Karembeu, Jari Litmanen, Gökhan Inler, Giorgos Karagounis, Marcos Senna;
Atacanți: Hristo Stoichkov, Goran Pandev, Giovanni Silva de Oliveira, Javier Saviola, Nuno Gomes;
Antrenor: José Mourinho.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (Sportpictures) jpg
Andrei Burca (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Lamine Yamal, Spania (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net