Naţionala, pe tarabă

Ultima actualizare:

    Stanciu este cel mai vânat jucător din lotul RomânieiFoto: AFP
Stanciu este cel mai vânat jucător din lotul RomânieiFoto: AFP

Găman e singurul care s-a grăbit să semneze cu turcii de la Karabukspor chiar înaintea Campionatului European, dar unii ca Stanciu, Keşeru, Alibec, Andone, Săpunaru şi chiar Filip ştiu că o evoluţie bună în Franţa le va aduce contractul vieţii.

Jumătate dintre componenţii unui prim 11 sunt observaţi de diverşi emisari ai unor formaţii din Turcia, Franţa sau Spania. Există tatonări, însă nimeni nu vrea să ofere vreun detaliu. Cert e că, după 10 iulie, când se va termina competiţia europeană, se vor afla destinaţiile. “Le mulţumesc pentru atenţie, dar vorbim după Euro” sau “Am oferte?! La mine de ce nu ajung? Acum sunt concentrat la echipa naţională, discutăm ma încolo despre viitorul meu”, sunt singurele declaraţii făcute de jucători gen Keşeru sau Săpunaru pe marginea subiectului. Deşi se încearcă păstrarea secretului, până acum se ştiu mai multe date.  Ultimul pe lista celor doriţi la cluburi din Europa e stelistul Nicuşor Stanciu, dorit de Chievo pentru trei milioane de euro. “Chievo a pus ochii pe play-makerul României şi al Stelei, Nicolae Stanciu. Clubul a înaintat o ofertă de aproximativ trei milioane de euro pentru a fi cu un pas înaintea concurenţei şi pentru a face afacerea înainte de finalul Campionatului European”, se arată în presa italiană. Totuşi, nu s-a dat nici un răspuns, Stanciu aşteptând un club mai puternic, în timp ce finanţatorul Stelei, Becali, doreşte să-şi dea vedeta pentru o sumă mult mai mare. 

Keşeru, golgheterul bulgarilor de la Ludogoreţ, e curtat de turcii de la Trabzonspor, însă “ienicerii” trebuie să bage mâna adânc în buzunar, Claudiu câştigând din salariu şi prime peste 750.000 de euro pe an. Denis Alibec e un alt star al naţionalei, iar şefii Astrei au refuzat până acum oferte din Rusia şi ţările arabe pentru suma de 2,5 milioane de euro. S-a decis ca atacantul să plece, dar pentru cel puţin trei milioane şi se aşteaptă finalizarea competiţiei din Franţa special pentru a a se analiza propunerile. 

Florin Andone, vedeta celor de la Cordoba, echipă ce a ratat promovarea în prima ligă spaniolă, nu va mai rămâne la club şi are deja de ales dintre Celta Vigo, Malaga, Betis sau Sevilla. De asemenea, Cristi Săpunaru, liber de contract după ce şi-a încheiat socotelile cu Pandurii, va primi un semn de la cluburi puternice din străinătate, având şi avantajul că transferul său nu-i costă pe cei care-l doresc decât prima de instalare. De aceea, “Săpun” nu se grăbeşte în luarea unei decizii, chiar dacă Astra şi francezii de la Montpellier s-au cam înţeles. Dinamovistul Steliano Filip ar putea lua şi el calea Turciei, la Karabukspor, acolo unde a ajuns deja Valerică Găman. 

Furtuna le-a dat planurile peste cap

simeon stalpnicul png

Miercuri la prânz, componenţii naţionalei României aveau programată o plimbare prin oraş, însă aceasta a fost anulată după ce Parisul a fost lovit de o furtună puternică. Nedorind să rişte nimic, antrenorul Anghel Iordănescu a decis să-şi ţină jucătorii la hotel, de unde s-a plecat direct la stadion. Partida dintre România şi Elveţia a avut loc aseară, după închiderea ediţiei. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net