Prima declarație a lui David Popovici, după Mondialele din Japonia. Care este marele său regret: „Trebuie să...”

Ultima actualizare:

David Popovici pleacă de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka fără nicio medalie, însă asta nu înseamnă că pleacă și înfrânt. Deși sportivul nostru a terminat pe locul 6, acesta a reușit să dovedască încă o dată că așa cum știe să câștige cu eleganță, așa știe să primească și o rezultat mai puțin plăcut. Tânărul de doar 18 ani a ținut un discurs admirabil ân fața jurnaliștilor.

Discurs admirabil din partea lui David Popovici
Discurs admirabil din partea lui David Popovici

Discurs admirabil din partea lui David Popovici

După cursa de azi a probei de 100 de metri liberi, pe care a terminat-o în 47,83 de secunde, David a venit în fața jurnaliștilor, la zona mixtă, unde a vorbit despre evoluția sa, cât și despre lecția importantă pe care i-au oferit-o mondialele din acest an. David s-a arătat la fel de matur și de modest ca de fiecare dată, fiind unul dintre atuurile ce îl fac un mare campion în ciuda oricărui premiu. 

„Prefer să fiu un sportiv, mai degrabă, complet sau mai complex, învățând să pierd, gestionând o pierdere ca să pot să învăț din asta. Prefer să fiu așa decât să fiu un robot perfect, care câștigă întotdeauna. Cum vorbeam și cu antrenorul meu (n.r. – Adrian Rădulescu), e într-un mod bizar, eliberator cumva, să știu că nu sunt perfect, să pot să scap pentru o vreme de așteptările pe care mi le-am impus. Parcă e o gură de aer proaspăt să mai simt și cum e așa, să-mi demonstrez că, băi, nu vine totul la pachet și gata! Trebuie să muncesc pentru ce vreau să ating“, a spus David, potrivit GSP.

Tânărul nostru campion este recunoscător pentru locul său în competiție, dar în același timp este conștient că are nevoie să depună mai mult efort pentru a-și atinge așteptările pe care le-a proiectat asupra sa. 

„Trebuie să fiu recunoscător pentru locul meu aici, să fiu conștient că am muncit pentru el și, în același timp, să fiu conștient că pot munci și mai mult, în continuare, pentru a mă impune, din nou, la cel mai înalt nivel. Simt o senzație de ușurare, de eliberare că s-a terminat (n.r. – Campionatul Mondial de la Fukuoka). Întotdeauna e așa după ultima cursă, indiferent de rezultat“, conform sursei citate.

David Popovici FOTO Profimedia jpg

Sunt mai motivat ca niciodată

În continuare este motivat să dea tot ce are mai bun pentru a se menține și pentru a-și îndeplini visurile. Asta însă presupune și o pauză bine meritată.

 „Acum am două opțiuni: stau să-mi plâng de milă și să ascult consolările oamenilor care își fac mai multe griji pentru mine decât îmi fac eu. A doua opțiune e să mă gândesc la cum m-am simțit pe ultimul bazin din 200 de metri, pe ultimul sfert din 100 de metri și las acel sentiment să mă conducă, să fie focul pentru pentru ce urmează să antrenez. Sunt mai motivat ca niciodată. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin. Dar trebuie să-mi iau și puțin timp liber să văd ce fac cu el. Asta e dilema acuma: cum îmi umplu timpul liber, pentru că sunt atât de obișnuit cu munca în fiecare zi“, potrivit sursei citate.

În finala probei de 100 metri liber, David Popovici a avut o pornire bună și s-a întors al treilea. Pe ultima lungime de bazin, tânărul a cedat mai multe locuri, ajungând să încheie cursa cu locul 6 în clasament, câștigătorul fiind autralianul Kyle Chalmers.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net