David Popovici a ratat podiumul la 100 metri liber! Încheie Campionatul Mondial din Japonia fără medalie

Ultima actualizare:

David Popovici a ieșit pe locul 6 în finala la 100 metri liber, probă cu care în anul 2022 a stabilit recordul mondial, care e și azi actual. Sportivul român se va întoarce acasă fără nici o medalie de la Mondialele de natație de la Fukuoka.

David Popovici a ieșit pe locul 6 la proba de 100 metri liber / foto: Arhivă Click!
David Popovici a ieșit pe locul 6 la proba de 100 metri liber / foto: Arhivă Click!

În finala probei de 100 metri liber, David Popovici a avut un start bun și, după 50 de metri, a întors al treilea. Pe ultima lungime de bazin, însă, deținătorul titlului mondial a cedat mai multe locuri, ajungând să încheie cursa pe locul 6 în clasament, câștigător fiind autralianul Kyle Chalmers.

David Popovici vine acasă fără nici medalie de la Fukuoka

După ce a ieșit pe locul 4 la proba 200 de metri liber, astăzi, 27 iulie 2023, David Popovici a susținut ultima probă, cea de 100 metri liber, pe care a terminat-o pe locul 6, aurul de la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka fiind câștigat de către Kyle Chalmers.

David Popovici nu a reușit să câștige cursa care anul trecut i-a adus aurul mondial la Budapesta și l-a făcut campion mondial și deținător al recordului mondial în acestă probă.

Lucrurile s-au desfășurat diferit la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka, unde David Popovici a condus 175 de metri proba de 200 metri liber, dar s-a clasat pe locul 4. În timpul probei de 100 metri liber, David Popovici a întors al treilea după primul bazin, urmând ca mai apo să ocupe locul 6 în clasament. 

David Popovici nu se descurajează! 

La scurt timp după ce a ratat podiumul la 200 metri liber, David Popovici a acceptat situația și a mărturisit că „nimănui nu-i place să piardă”, chiar dacă a luptat cu toate puterile. 

„Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat, sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost superbune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut. Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru”, a spus Popovici imediat după finală, potrivit gsp.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net