Dezamăgire la Mondiale: Popovici a ratat podiumul și a pierdut titlul din 2022

Ultima actualizare:

David Popovici nu a reușit performanța de a-și apăra titlul probei de 200 de metri liber, de la Campionatul Mondial din Japonia, cu toate că era considerat marele favorit. Românul a evoluat, marți, în finala de înot de la Fukuoka, iar misiunea lui nu se încheie aici, urmând să se prezinte, joi, în proba de 100 de metri liber.

David Popovici își apără titlurile mondiale (FOTO: Getty Images)
David Popovici își apără titlurile mondiale (FOTO: Getty Images)

David Popovici n-a mai găsit rețeta perfectă de a-și doza efortul și s-a clasat în afara podiumului de la proba de 200 de metri liber, scăpând printre degete o medalie, spre surprinderea tuturor - a terminat pe locul patru, deși a fost primul la ultima întoarcere și a avut un timp de 1:44.90, fiind depășit în ultimii 25 de metri de cei trei medaliați. „Aurul” i-a revenit britanicului Matthew Richards (1:44.30), „argintul” conaționalului său Tom Dean (1:44.32), iar „bronzul” l-a luat sud-coreeanul Sunwoo Hwang (1:44.42).
Pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, sportivul a obținut, anterior, timpul de 1:44.70 minute, în vederea calificării în finală probei de 200 de metri liber. Tânărul legitimat la CS Dinamo a obținut cel mai bun timp din semifinalele disputate luni, 1:44.70, performanță care l-a făcut unic în întreaga istorie a natației. 

Cotat cu prima șansă, înainte de finală

„David Popovici tocmai a încheiat proba de 200 de metri liber în 1:44,70 și pare 0% obosit. Omul ăsta este înspăimântător! Chiar a părut că e la o bălăceală în bazin, mai schimba din când în când viteza. A plecat tare, apoi a trecut la ritmul de 8.000 de metri. Mi-a plăcut la nebunie!”, a spus un jurnalist și comentator specialist în natație, Kyle Sockwell, după semifinale. 
Înainte de finală, David Popovici era cotat cu prima șansă la medalia de aur, fiind considerat favorit în proba de 200 de metri liber.
Înapoi în timp, în 2022, David Popovici a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, dar şi la Campionatele Europene de la Roma, în probele de 100 de metri şi 200 de metri liber. De asemenea, el a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber, cu timpul de 46.86, în cadrul Europenelor din capitala Italiei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net