David Popovici, interviu spectaculos în presa italiană: „Mândria României”

Campionul mondial de la 100 și 200 de metri liber a oferit un interviu în presa italiană, atingând mai multe subiecte de interes din viața sa. Într-o discuție cu „Gazzetta dello Sport”, David Popovici nu a ezitat să discute despre cel care îl motivează în natație, despre perioada în care s-a format sau despre modul în care reușește să facă față presiunii.

David Popovici, campion mondial (FOTO: EPA)
David Popovici, campion mondial (FOTO: EPA)

„Momentul interviului, într-un hotel luxos care găzduia o bancă, deasupra unui fost seif de sugestie rară -cu sute de seifuri (goale) pentru a acționa ca tapet pe toate laturile camerei-, pe care managerii l-au transformat într-un bar, probabil unic în lume. Așadar, aici singura comoară este el, David, regele celor de la 100 de metri liber, steaua, ambasadorul, ghidul și mândria unei țări întregi, România”, este descrierea lui David Popovici făcută de jurnaliștii italieni. 

Inspirat în tot ce face de Michael Phelps

Odată cu faima câștigată, în ochii unora devenind celebru aproape peste noapte, David Popovici s-a văzut pus în fața provocării de a face față unei presiuni în înot și mai mare, decât în anii anteriori. „Încerc să aplic în viața de zi cu zi învățăturile lui Michael Phelps, punctul meu de referință. I-am citit cartea «Fără limite» de trei ori. El argumentează, iar eu sunt de acord, că nu potrivim niciodată așteptările pe care le avem despre noi înșine cu cele pe care alții le au despre noi. Acestea fiind spuse, viața fiecăruia dintre noi este incomparabilă cu cea a oricui altcuiva, nu s-a oprit niciodată pentru a-și atinge obiectivele, s-a antrenat și a lucrat continuu, încercând să-și depășească din ce în ce mai mult limitele”, punctează David Popovici.

„Mă văd mai mult în libelulă, decât într-un prădător mare”

La provocarea ziarului italian, care a lansat întrebarea „Dacă Phelps a fost Rechinul, David Popovici este...?”, sportivul român de 18 ani a oferit un răspuns inedit, „o libelulă”, argumentând: „Pentru că este o insectă care zboară peste apă, se mișcă repede. Este bizar ca animal, recunosc, dar mă văd mai mult în libelulă, decât într-un prădător mare. În ziua cursei, în bazin, dacă mă privești printre ceilalți, la blocuri, nu sunt nici cel mai mare, nici cel mai musculos, dar știu cum poți să-i provoc pe ceilalți și să ajung primul la final. Libelula are o formă particulară, care îi permite să se miște rapid și îmi place să cred că ăsta e stilul meu în bazin”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net