Celulita. De ce apare și cum putem ameliora aspectul de coajă de portocală

Ultima actualizare:

    Celulita afectează peste 80% din femeifoto: Shutterstock
Celulita afectează peste 80% din femeifoto: Shutterstock

Celulita, numită și piele cu aspect de coajă de portocală, este o problemă care le afectează mai ales pe femei. De fapt, adânciturile inestetice de pe coapse, picioare, brațe sau din zona abdomenului apar la circa 80% dintre femei.

Bărbații sunt mai puțin afectați de celulită. Deși este vorba despre o problemă cu aspect cosmetic pentru femeile în cauză, celulita este și o sursă de disconfort psihic. 

Un mod de viață sănătos pentru a controla celulita

Alimentația echilibrată și fără grăsimi este o condiție pentru a deține controlul pe termen lung asupra celulitei. Din meniul dumneavoastră este bine să acordați prioritate hranei cu potențial nutritiv ridicat, cu multe legume și fructe. Acestea sunt deseori alimentele care împiedică supraaciditatea din corp având un efect preventiv. Evitați grăsimile ascunse din produsele din carne , din semipreparate și dulciuri.

Totodată, cofeina, țigările și alcoolul au un efect negativ asupra aspectului pielii. Este important să beți multă apă, care contribuie la eliminarea toxinelor din corp. 

Terapiile alternative pentru ameliorarea aspectului de coajă de portocală

Terapia nutrițională ajută la netezirea țesutului conjuctiv. În acest caz este necesar siliciul prezent în cartofi, mei și grâu. Și potasiul este un mineral important care ajută la deshidratare și care despovărează țesutul. Bananele, cerealele integrale și fructele uscate sunt bogate în potasiu. În același timp organismul are nevoie și de betacaroten, un precursor al vitaminei A cu efect  antioxidant. Vitamina C și bioflavonoidele întăresc sistemul imunitar și au un efect antiinflamator, același lucru fiind valabil și pentru zinc. De asemenea și bromelina , o enzimă care se găsește în ananas, are efect antiinflamator și ajută la detumefierea pielii.

Aromoterapia este benefică pentru ameliorarea celulitei

Pentru celulită este effcient uleiul de mușcată, de rozmarin, de grepfruit, din ienupăr sau chiparos. Aceste uleiuri pot fi folosite ca suplimente pentru baie sau masaje deoarece contribuie la echilibrarea metabolismului. Totodată, uleiul de trandafir stimulează circulația sanguină, întărește vasele și contribuie la catifelarea țesutului. Este recomandat ca adaos pentru baie, dar și pentru masaj.

Fitoterapia este de folos în "lupta" cu celulita

Ceaiurile diuretice din frunze de urzică, frunze de mesteacăn, de splinuță sau de coadă calului, slăbesc pielea. Specialiștii recomandă coadă calului care conține siliciu și ajută, în plus, la netezirea țesutului conjuctiv. 

 Recomandarea terapeutului pentru combaterea celulitei

-  Reduceți din surplusul de greutate

-  Acordați atenție alimentației sănătoase și echilibrate

-  Faceți mult sport

-  Evitați nicotina, cafeaua și alcoolul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
William și copiii Wales, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop zilnic click jpeg
horoscop jpg
sos de curcan jpg
Revelion jpg
anul sarpelui jpg
tort de canepa jpg
Ema Gheorghita interviu Click! jpeg
BeFunky collage (27) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net