Cea mai delicioasă rețetă de porchetta. Este crocantă, aromată și ideală pentru masa de sărbători. VIDEO
Pe lângă preparatele tradiționale, din meniul de sărbători nu trebuie să lipsească și câteva rețete mai...deosebite. Cosânzenele gătesc ne pun la dispoziție o rețetă de porchetta, crocantă, aromată și cu un gust divin.
Porchetta, un preparat delicios și ideal pentru mesele festive
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru acest preparat special:
- o bucată de burtă de porc
- 300 g de carne tocată de porc
- 4 căței de usturoi
- o mână de parmezan
- o lingură de ulei
- 4-5 morcovi mari
- o felie de pâine (mai mare si mai uscată)
- pătrunjel proaspăt
- condimente: sare și piper, cimbrișor și rozmarin uscat
Cum se prepară
Secretul este să verificați în permanență nivelul apei pentru a evita să se ardă morcovii.
„Începem cu pregătirea umpluturii: amestecăm carnea tocată cu restul ingredientelor, gășiți lista completă în descriere. Tăiem interiorul cărnii astfel încât să o deschidem, condimentăm din nou și punem umplutură pe toată suprafața acesteia. Închidem cu cele două fâșii de carne din exterior și masăm bine cu un mix de parmezan, cimbrișor și rozmarin (...)
Punem și o legătură mare de pătrunjel, răsucim și prindem strâns, din loc în loc, cu o sfoară sau o ață mai groasă. Adăugăm morcovii tăiați pe jumătate într-o tavă, punem și porchetta, condimentăm pentru ultima dată, adăugăm și 2-3 pahare de apă, acoperim cu o folie și băgăm la cuptor.
Timp de coacere: - 250 de grade pentru 35 de minute. După această perioadă, setăm cuptorul la 180 de grade și lăsăm la copt pentru 2 ore și jumătate. Îndepărtăm folia și mai lăsăm încă 30 de minute la foc.
Verificați apa, este posibil să scape și să fiți nevoiți să mai adăugați din când în când, astfel încât să nu se ardă morcovii. Rezultatul? O adevărată bunătate. Este perfectă pentru masa de Craciun sau de Revelion”, explică gospodinele în descrierea rețetei devenită virală pe Tiktok.