Iată ce efecte terapeutice are rucola asupra organismului
. În dietoterapia mondială, rucola (rucola balsamica) este o salată foarte apreciată pentru proprietăţile ei medicinale. În ţara noastră, rucola este consumată de puţină vreme și este preferată de vedete. Rucola, această salată foarte valoroasă din punct de vedere nutrițional, a fost folosită de unele popoare din vremuri îndepărtate.
De exemplu, în Imperiul Roman planta era apreciată pentru calitățile nutriționale și afrodisiatice. În unele ţări europene, precum Italia şi Germania, rucola se regăseşte în meniurile preferate.
În Europa, rucola este un ingredient în curele de slăbire
În Europa, spun nutriţioniştii, rucola a fost preluată din bucătăria italiană şi folosită ca ingredient de seamă în curele de slăbire şi de dezintoxicare. De exemplu, 20 de căni de rucola conțin tot atâtea calorii cât se găsesc într-un măr de mărime mijlocie.
Rucola conține puțini oxalați
Spre deosebire de alte verdeţuri, rucola conţine puţini oxalaţi. De aceea, nutriţioniştii europeni apreciază că leguma, deşi nu seamănă cu varza, cu broccoli sau cu conopida, face parte din familia cruciferelor şi favorizează absorbţia calciului, întărind sistemul
osos. Mai mult, o cură cu rucola împlinită timp de o lună, combate anemiile şi bacteriile care produc infecţii renale şi intestinale.
Totodată, studiile recente precizează că rucola reglează nivelul colesterolului, previne producerea accidentelor vasculare şi stimulează imunitatea.