Doliu în lumea muzicii! O cântăreață foarte iubită a murit la doar 36 de ani

Ultima actualizare:

Bulelwa Mkutukana, cântăreața și compozitoarea sud-africană, cunoscută sub numele de Zahara, a murit, a anunțat ministrul culturii din Africa de Sud. Vedeta a s-a stins din viață deoarece avea probleme de sănătate. 

Compozitoare renumită s-a stins din viață Foto: Pixabay.com
Compozitoare renumită s-a stins din viață Foto: Pixabay.com

Cu ce probleme de sănătate se confrunta Zahara

Zahara s-a stins din viață într-un spital din Johannesburg unde era internată cu probleme la ficat, scrie Digi24.ro. Cântăreața a devenit cunoscută în 2011 cu albumul Loliwe. De-a lungul carierei sale, a lansat cinci albume și a câștigat zeci de premii locale și internaționale.

În 2019, Zahara a făcut publică lupta sa cu dependența de alcool. De asemenea, în numeroase rânduri, compozitoarea a vorbit pe rețelele sociale despre violența împotriva femeilor din Africa de Sud, dezvăluind că și ea se numără printre victime.

Zahara avea 37 de ani Foto: Facebook
Zahara avea 37 de ani Foto: Facebook

Ce au transmis fanii

Anunțul morții ei i-a îndurerat pe fani, care au transmis numeroase mesaje pe rețelele de socializare, scrie libertatea.ro. „Zahara și chitara ei au avut un impact incredibil și de durată în muzica sud-africană”, a postat un utilizator pe X (fostă Twitter). „Ne-a lăsat cu o muzică atât de frumoasă”, a postat un alt utilizator.

Cine a fost Bulelwa Mkutukana

Bulelwa Mkutukana a fost născută pe 9 noiembrie 1988. A fost al șaselea dintre cei șapte copii, iar înclinația ei muzicală a apărut la vârsta de șase ani. În ciuda faptului că s-a confruntat cu tragedii personale, cum ar fi uciderea brutală a fratelui ei mai mic în 2014, Zahara a încercat să-și facă o carieră chiar dacă trecea printr-o perioadă de depresie.

Călătoria Zaharei în lumina reflectoarelor a început când a devenit solistul unui cor local al școlii duminicale din Phumlani. Numele ei de scenă ales, adică floare înflorită, reflecta esența ei artistică.

Zahara a devenit cântăreață, compozitoare, dar și un poet, un artist de înregistrări și interpret. Cariera ei a luat amploare când TK Nciza de la TS Records a descoperit-o cântând pe străzile din estul Londrei. Abilitatea muzicală a ei a devenit evidentă odată cu lansarea albumului de debut, „Loliwe ”, în 2015.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net