Ce fac astăzi moștenitorii lui Luciano Pavarotti. Fiicele s-au luptat crâncen pentru avere

Luciano Pavarotti a fost unul dintre cei mai cunoscuți și emblematici tenori din lume. Artistul a decedat în anul 2007 și a lăsat în urmă patru fete care s-au luptat pentru averea sa. Controversele nu au lipsit din viața maestrului, iar familia acestuia și-a găsit cu greu liniștea după ce Pavarotti s-a stins. 

Pavarotii, alături de cea de-a doua soție, Nicoletta Mantovani
Pavarotii, alături de cea de-a doua soție, Nicoletta Mantovani

Cine sunt moștenitorii faimosului tenor Luciano Pavarotti

În anul 2008, la un an după moartea lui Luciano Pavarotti, moștenitorii de drept ai lui Luciano Pavarotti au ajuns la un acord în ceea ce privește împărțirea averii. Multe controverse au luat naștere în jurul vieții personale agitate a lui Luciano Pavarotti, însă cu toate acestea, nu se cunosc multe aspecte despre sfera intimă a celui mai iubit tenor al tuturor timpurilor.

Citește și: Luciano Pavarotti a fost numit monstru de către fostul său asistent 

Luciano Pavarotii a fost căsătorit cu Adua Veroni între anii 1961 și 2000. Împreună cu aceasta a avut trei fiice: Lorenza, Cristina și Giuliana. În anul 2003, Luciano Pavarotti s-a căsătorit cu Nicoletta Mantovani, iar împreună cu ea a avut o fiică pe nume Alice. 

Cine a moștenit averea incredibilă a artistului

Lupta pentru averea lui Luciano Pavarotti, care se ridica undeva la 280 de milioane de euro, a fost una crâncenă între cele trei fiice din prima căsnicie și Nicoletta, cea de-a două soție. După multe încercări ale acesteia de a beneficia de cele trei apartamente din New York ale lui Pavarotti, precum și de alte bunuri care atingeau suma de 15 milioane de euro, în final averea tenorului a fost împărțită în mod echitabil între cele două foste soții ale lui Luciano Pavarotii și copiii acestora.

Nicoletta a infirmat toate acuzațiile care i-au fost aduse, potrivit cărora le-ar fi declarat război celor trei fiice ale artistului din prima căsnicie. Din contră, ea a subliniat că întotdeauna le-a tratat cu respect și afecțiune pe fiicele lui Pavarotti. 

Vezi și: 10 lucruri mai puțin știute despre Luciano Pavarotti 

Cei mai buni tenori ai tuturor timpurilor 

Enrico Caruso (1873-1921)

Acest tenor italian, pe nume Enrico Caruso, a fost primul star al gramofonului și primul artist care a vândut un milion de exemplare. Nu este o surpriză. Vocea lui senzațională, puterea impresionantă și arta sa de o sensibilitate aparte au reprezentat un model pentru generațiile viitoare de tenori. 

Lauritz Melchior (1890-1973)

Cântărețul danez Lauritz Melchior a fost un tenor care și-a început cariera ca bariton, dar, de îndată ce s-a recalificat ca tenor, a devenit instantaneu cel mai admirat Heldentenor (genul de tenor puternic care poate cânta Wagner) din secolul trecut. Vocea lui avea o rezonanță întunecată. Cariera sa a fost la apogeu între anii 1920 și 1940, dar a cântat cu succes până la împlinirea a 70 de ani. 

Beniamino Gigli (1890-1957)

La moartea lui Enrico Caruso în 1921, Beniamino Gigli a fost salutat drept succesorul său evident și a excelat în multe dintre aceleași roluri la Metropolitan Opera din New York. Vocea lui minunat de dulce era mai puțin impresionantă decât a lui Caruso, dar avea o rezonanță similară, ceea ce îi permitea să umple sălile de spectacol.

Jussi Björling (1911-1960)

Pavarotti a spus odată că a admirat vocea tenorului suedez Jussi Björling mai mult decât oricare alta și și-a modelat propriile interpretări după ce a ascultat înregistrările lui Björling. Nu este greu de înțeles de ce. Sunetul lui Björling era pur și clar. Viața lui a fost întreruptă tragic de alcoolism.

Nicolai Gedda (1925 – 2017)

Tenorul suedez Nicolai Gedda a fost cel mai important cântăreț al lui Mozart al secolului trecut, renumit pentru sunetul său frumos șlefuit și uniform, fraza sa rafinată și inteligența sa muzicală.

Vorbea fluent suedeză, rusă, germană, franceză, engleză, italiană, spaniolă și latină. El a cântat opere și recitaluri confortabil în toate aceste limbi. Încă înregistra partituri la vârsta de 78 de ani.

Jon Vickers (1926 – 2015)

Deoarece cariera sa a înflorit în perioada de aur a înregistrărilor stereo, multe dintre cele mai faimoase partituri ale sale sunt pe disc și sunt încă foarte apreciate la nivel mondial. 

Luciano Pavarotti (1935-2007)

Cu un management inteligent, Luciano Pavarotii a devenit un nume cunoscut în afara tărâmurilor operei, iar concertul său „Trei tenori” cu Plácido Domingo și José Carreras a fost unul dintre cele mai semnificative fenomene din istoria recentă a muzicii clasice. 

Plácido Domingo (n.1941)

Plácido Domingo este cel mai versatil tenor, cu cea mai lungă carieră din istorie. A început ca bariton în operetă, ulterior a cântat piese de tenor ușoare, apoi partituri mai grele, iar în cele din urmă l-a adăugat pe Wagner în repertoriul său. Acum cântă din nou partituri importante de bariton, conduce opere și administrează o companie de operă. De asemenea, este o vedetă în muzica ușoară și în crossover. Un adevărat fenomen!

Jonas Kaufmann (n.1969)

Tenorul german Jonas este superb în opera italiană, greutatea aproape baritonală a vocii sale înseamnă că este remarcabil și atunci când interpretează Wagner. El a fost descris drept „cel mai important și versatil tenor al generației sale” de către publlicația The New York Times.

Sursă foto: Profimedia 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net