Detalii șocante despre fostul chitarist rock, Iron Maiden. A murit sărac și uitat de toată lumea, deși colegii lui sunt multimilionari

Paul Andrews, cunoscut sub numele de scenă Di’Anno, fostul solist al trupei Iron Maiden, a decedat pe 21 octombrie 2024, singur și fără resurse, într-un apartament de locuințe sociale.

Paul Andrews a murit sărac și uitat de toată lumea / foto: captura youtube
Paul Andrews a murit sărac și uitat de toată lumea / foto: captura youtube

Di’Anno, care a suferit de probleme grave de sănătate, a fost găsit fără viață de doi îngrijitori în apartamentul său, marcând un final trist pentru un artist care a avut un rol crucial în istoria trupei.

Di’Anno a fost vocea Iron Maiden pe primele două albume emblematice ale trupei, Iron Maiden (1980) și Killers (1981). Totuși, în ciuda succesului acestor albume, vândute în peste nouă milioane de exemplare, a fost înlocuit în 1981 de Bruce Dickinson.

La doar 23 de ani, Di’Anno a fost exclus din trupă, fiind considerat „omul uitat al Iron Maiden”, în ciuda contribuției sale esențiale la ascensiunea lor.

În urma despărțirii de trupă, artistul și-a vândut drepturile asupra înregistrărilor pentru doar 50.000 de lire sterline, o sumă infimă raportată la valoarea lor reală, potrivit Daily Mail.

Di’Anno recunoaște că lua cocaină non-stop 

Cu toate că a continuat să performeze pentru fanii săi, viața lui Di'Anno a fost marcată de excese și probleme. Stilul său de viață haotic și dependența de droguri au dus la anularea unor concerte și, în final, la despărțirea de trupă.

„Nu este un secret. Luam cocaină nonstop, în fiecare zi. Credeam că așa se comportă un artist în industria muzicală,” declara el într-un interviu cu Mick Wall, pentru cartea Run to the Hills.

Trăind modest în ultimii ani în Salisbury, Anglia, Di'Anno a fost văzut drept un vecin prietenos de cei din comunitate, care îl salutau cu simpatie.

În ciuda problemelor de sănătate și a mobilității reduse care îl țineau într-un scaun cu rotile de aproape un deceniu, a continuat să cânte pentru fani, având peste 100 de spectacole numai în 2023, în cadrul cărora păstra speranța că, într-o zi, va putea merge din nou.

Ironia face ca, în ziua în care a fost găsit fără viață, foștii săi colegi de trupă să susțină un concert pe o arenă plină din St. Paul, Minnesota. Bruce Dickinson, solistul care i-a urmat, i-a dedicat un mesaj public de rămas-bun de pe scenă:

„Așadar, Paul, dacă ne asculți, acesta este un mic mesaj din Minneapolis, oriunde te-ai afla, sus sau jos, te distrezi!”. Publicul i-a adus un omagiu fostului solist cu aplauze puternice.

Di’Anno a trăit o viață intensă 

Născut în Chingford, un cartier din estul Londrei, pe 17 mai 1958, Paul Andrews a devenit cunoscut în lumea muzicii sub numele de Di'Anno și a trăit o viață intensă, plină de excese și provocări.

A fost căsătorit de cinci ori și a avut șase copii. De-a lungul timpului, a fost deschis față de decizia trupei de a-l înlocui, recunoscând că era „cam pierdut” și că excesele de pe perioada turneelor îl împingeau spre limite.

În ciuda tuturor dificultăților, a continuat să fie apreciat de fani și, într-o încercare de a-și îmbunătăți sănătatea, a organizat un concert caritabil pentru a strânge fonduri necesare unei operații la picior în Croația, adunând aproximativ 20.000 de lire sterline, incluzând și o donație din partea formației Iron Maiden.

La aflarea veștii trecerii sale, membrii actuali ai trupei Iron Maiden au transmis un mesaj emoționant în memoria sa:

„Suntem profund întristați să aflăm despre dispariția lui Paul Di’Anno. Contribuția lui Paul la Iron Maiden a fost imensă și ne-a ajutat să ne îndreptăm pe calea pe care o urmăm ca trupă de aproape cinci decenii.

Prezența sa de pionierat ca solist și vocalist, atât pe scenă, cât și pe primele noastre două albume, va fi ținută minte cu drag nu doar de noi, ci și de fanii din întreaga lume. În numele trupei, al lui Rod și Andy, și al întregii echipe Iron Maiden, ne exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor apropiați ai lui Paul. Odihnește-te în pace, Paul!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a României și Principele Radu foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner andreea tonciu png
image png
image png
angelina jolie gettyimages jpg
banner Roxana Blagu png
banner andreea esca png
oana zavoranu alex bodi colaj instagram jpg
Banner Marina Voica Sanda Țăranu
image
actualitate.net
image
actualitate.net